RE: Mitől jó egy blog?

Írta: | 2007. november 26. | kategóriák: Blogolok, Web

A hasonló címmel olvasható egy bejegyzés Harder oldalán, ugyanis ő adta az ötletet! Ebben a témában már több bejegyzés is van az oldalon, de talán még egyik sem szólított Téged a visszajelzésre. Ez a bejegyzés most nem arról szól, mint a Hogyan blogoljunk, vagy a A webdesignerek hét bűne, hogy csak a legtalálóbbakat említsem. A bejegyzés lényege, hogy mond el mit szeretsz Te, vagy mit szeretnél látni egy blogon, vagy éppen a WebPillangón!
Én is írok egy rövid kritérium listát, miszerint szoktam blogot olvasni, vagy mi az, amitől nyomba elmegy a kedvem. Elsősorban a tartalom az, ami megfog. Nem kell feltétlenül egy olyan témája legyen, ami a favoritomba tartozik, de az írási mód az valami egyedi kell legyen. Valami olyan, amit szívesen olvasok és nem fáraszt le. Azt sem szeretem, ha csak azért készül egy bejegyzés, mert még aznap nem írt semmit a blogger. Nem létszükséglet egy blog életében, hogy minden nap legyen írás, ha nincs amiről írni. A lényeg, hogy minél sűrűbben legyen friss írás, de legyen olyan, ami igenis megragad, és elolvasom. Hiába ír nekem Róza néni a szoknyája sarkában lévő tűről, mert nem érdekel. A sok szöveg jó, ha megfelelően taglalva van, hogy az könnyen olvasható legyen. Más előnye is van a bekezdésekre, esetleg alcímekre bontott írásoknak. Mivel nem egy nagy szövegtömb, szívesebben olvassa szinte bárki. A sok szöveget jó, hogyha találó képekkel is szemléletesebbé tesszük. Persze ez nem mindig szükséges. Csak azért, hogy legyen kép a bejegyzésben, ne fárasszuk oda nem illő kreációkkal az olvasót.
A tartalmi részt odébb hagyva, most webszerkesztő szemmel veszem nagyító alá a témát. Elvárom, hogy ne fájjon a szemem blog olvasás után vagy közben. Tehát ez magaután vonja azt, hogy legyen egy megfelelő grafikai kidolgozottsága a weboldalank. Ne használjon irritáló eszközöket a figyelem felkeltésére. Meg lehet az kapni más uton módon is. Jó, ha könnyen látható RSS/ATOM hírcsatorna van, hogy tudjak feliratkozni, amennyiben érdekel a téma. A blog olvasási szinten nem érdekel, hogy mennyire keresőbarát az oldal, vagy éppen mennyire valid a kódja. Az érdekel, hogy jó körülméynek közt, szívesen olvassam azt, ami érdekel.
Nos, kb. az elvárásom. Most Rajtad a sor! Mond el Te is, hogy mit szeretsz egy blogon, vagy éppen mi a Számodra zavaró!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresÉn valamilyen szinten fontosnak tartom a designt is, főleg első találkozásnál, mivel ez az amit először megpillantok és szvsz a design a blogger ízlését tükrözi, még ha nem is ő készítette, de ő választotta ki, ő szabta testre. Ezért könnyen lehet hogy az első látogatás az utolsó is.

Szeretem, ha a bejegyzés kissé szubjektív, ha érződik rajta, hogy a blogger tényleg átélte/próbálta azt amiről ír. Fontosnak tartom hogy ne csak a nyers tényeket olvassam, hanem a blogger véleményét is. Általában érdekel az is, hogy miként találkozott a témával, amiről ír.

LacyG 2007. november 28. - 00:13

Bizony, számít a design is, de talán, ha a látogató a tartalomba is belenéz, ami jó szinvonalon mozog, akkor a design szinte mellékes. Nem? Legyen olvasható, s attól a ponttól kezdve a “míves” szavak azok, amik megfogják a látogatót.

Avatar Tupacko
2007. november 28.
15:03

Nem erdekel a design, ha jo a tartalom.
Es a helyesiras.

Aran-ka 2007. december 13. - 17:17

tényleg fontos a megfelelő tagolás. én azt is nagyon szeretem, ha egy bejegyzésben valami felsorolás van, akkor annak minden pontjában kövér betűkkel kiemelik a lényeget. lehet, hogy ez csak velem van így.

dying.inside 2008. április 22. - 18:23