Internetes pénzkeresés ismertető

Írta: | 2009. február 10. | kategóriák: Speciális, Web

Ebben a leírásban az internetes pénzkeresés alapjait fogom ismertetni azokkal, akik szeretnének pénzt keresni weboldalukkal. Számomra az internet egy kész ?aranybánya”, hiszen minden információ megtalálható és még pénzt is lehet keresni, miközben ülsz hátradőlt kezekkel a székedben. Kezdjük is a kattintás alapú CPM hirdetési lehetőséggel.

1. Kattintás alapú hírdetések

Biztos vagyok benne, hogy már láttál mindenféle hrdetést, amin azt írják, hogy nyertél, meg te vagy az oldal 999.999.-ik látogatója és hasonlóak … ezek pontotsan ilyen hirdetések. Hogyan működnek? Nem túl bonyolultak, éppen ezért ennyire elterjedtek. Az ilyen hirdetések királyai a Google AdSense, a Yahoo! Publisher Network és az AdBrite. Visszatérve a működésükre:

Ahhoz, hogy az oldaladra kikerüljenek a hirdetések, kellenek a hirdetők. Ők adják meg a hirdetéseket oldaladra, a Yahoo!-n, Google-n, AdBrite-on vagy más hirdetőn keresztül. Miután ezek megjelennek az oldaladon, várod a sültgalambot a szádba, vagyis a látogatót a honlapodra, aki majd rákattint a hírdetésre. Amikor egy látogató megtekinti a honlapod, ezek a rendszerek számolják, hogy hányszor keresték fel oldalad. Amikor valaki rákattint a hirdetési egységed valamelyikére (legyen az link vagy hirdetés) a hirdetőrendszer elkezdi kalkulálni, mennyi pénzt is kapsz azért a kattintásért. Egy abszúrd példa: jön egy látogató és az oldalaon található 50 hirdetés mindegyikére rákattint, akkor azért keveset kapsz, mert nem valószínű, hogy a látogatónak csak úgy megtetszett 50 hirdetés. A kattintásokat a hirdetéseken úgy tutod növelni, hogy jobban beleolvasztod a honlapba őket és megnézed az oldal hőtérképét, további optimalizálási információért: http://adsensepenz.hu/ – nagyon jó oldal, egy e-mail cím árán kb. 5 év tapasztalatát tudod letölteni egy megjelenítőtől pdf formában.

2. Oldallátogatás alapján keressük a pénzt!

Ez is egy hirdetési lehetőség, csak itt nem kell mindenkinek rákattintani mindenre, hanem a hirdetési cég megnézi a látogatottságodat és elhiszi neked, hogy mindenki látja azt a hirdetést.
A legelterjedtebb formája a PopUp-hirdetés, ami annyiból áll, hogy van (általában) 1000 látogatód, vagy több egy hónapban és elhelyezel beágyazott PopUp-okat vagy PopUnder-eket az oldaladban. Szóval, ha te böngészel egy weboldalt, de nem kattintasz semmire, lehetséges, hogy közben több PopUnder / PopUp ablak is megnyílt már ismert okokból… Ezt a lehetőséget főképp nagyobb oldalak számára tervezték, pl. fájlcserélő oldalaknak. Erről a lehetőségről ennyit elég tudni, nem ajánlanám kezdő oldalaknak. Akit mégis érdekelne ez a hirdetés-típus, itt listázva vannak értékelés szerint hasonló oldalak is:
http://www.pay-per-impression.com/Pay_Per_Click/

3. Kattintsunk szponzorált hirdetéseken!

Ezt a rendszert hagytam utolsónak, mert ez egyszerű. Annyi az egész, hogy vannak mindenféle ?Bux” oldalak, amikre regisztrálni kell és ?Hirdetéseket Szörfölni”. Ez annyit tesz, hogy honlapok fizetnek azért, hogy ezekről az oldalakról látogatókat küldenek oda, 10-30 másodpercig. Szóval be kell regisztrálnod, rákattintani a Surf Ads menüpontra (majdnem az összes oldalon ilyen) és várni x másodpercet, amit a rendszer visszaszámol neked. Ezek után jó esetben kapsz egy pipát, nomeg (átlagosan) 1 centet. Ez nem sok, viszont a nagy pénz abban van, hogy ha ?referálsz” valakit, vagyis ráirányítasz az oldalra és ő is regel. Ezért átlag 0,5 centet kapsz.

Itt egy példa:
Rákattintasz 10 hirdetésre egy nap = $0.10
20 referálod rákattint 10 hirdetésre naponta = $2.00
Napi bevételed = $2.10
Heti bevételed = $14.70
Havi bevételed = $63.00

Összességében nem rossz, mert egyszerű. Mitöbb, ha jól reklámozod ezeket a honlapokat és affilite linkeket (partnerlink, ami tartalmazza az egyedi azonosítód, így nyomon tud követni a hírdetési rendszer és a feliraktozott emberek után is kapsz pénzt) helyezel el az oldal irányába.

A fizetési módszerek rendszertől függnek. Átalában a PayPal és a csek az alap, de van hogy AlertPay és/vagy MoneyBookerst vagy egyéb módszert is elfogadnak.Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresHol tudom megnézni az oldalam hőtérképét. Amúgy tegnap kezdtem a google hirdetéseket használni és már kerestem kemény 180 forintot. 😀

Kovger 2009. február 14. - 13:12

Sajnálom a késői választ, de kapott szegény gépem egy Win32/Virut vírust, ezért ujra kellet raknom. A hőtérképet a Google megcsinálta kifejezetten AdSense használók számára:

http://www.vaughns-1-pagers.com/internet/google-heat-map-3page.gif

Remélem tetszett a leírás, üdv André

André 2009. február 15. - 19:27

Szeretnék pénzt keresni

Mezei Gergő 2009. április 14. - 14:47

“Szeretnék pénzt keresni”

Menj el dolgozni :-), de komolyra fordítva a szót:
miért nem látszik firefoxban (3.0.10) a Google hírdetés?

Tas 2009. június 7. - 23:48

Nekem látszik. Az oldallal lehet valami gond, vagy letiltottad a hírdetéseket valami ad blocker-rel 🙂

Avatar Tupacko
2009. június 8.
19:22

Nos, ez érdekes. Én nem piszkátam bele a firefox beállításokba, és pár ismerős is jelezte, hogy firefoxban még sehol nem látott google hirdetést :o. Majd utána nézek.

Tas 2009. június 9. - 00:17

Nekem van AdBlock nevü FF pluginom és alapból semmilyen hirdetést sem tilt és nem is tilthat le. Szerintem rakd ujra vagy valami, mert látnod kell öket. (Ha FF alatt nem látszana a Google már kiagyalt ovlna valamit hogy látszódjon, hiszen nagy pénzek fogonak benne.)

André 2009. június 9. - 18:27

Valóban plug-in (3 ad-block nevű is volt) okozta a jelenséget, de viszont én semmi ilyesmit nem állítottam/telepítettem, és még az is érdekes, hogy olyanok jelezték ugyanezt a problémát akik nemrég rakták fel a firefoxot. Lehet, hogy alapból benn van és blokkol?

Tas 2009. június 9. - 22:24

Ketlem, hogy alapbol benne legyen.

Avatar Tupacko
2009. június 10.
13:11

Érdekes az írásod.. Találtam egy igen érdekes oldalt amin még más lehetőségek is vannak az internetes pénzkeresésre. Remélem nem gond ha megosztom 😀 http://uzleti-vallalkozas.info

Huni 2010. március 23. - 14:05

helló hogy kell regelni?

meli 2010. július 13. - 19:25

d

gábor 2010. augusztus 6. - 22:14

Nagyon jó kis oldal, jól össze vannak szedve a dolgok. Én csak surfbarokra specializálódtam, 25-öt tolok egyszerre! Persze csak azokat, amik itthonra fizetnek.

Ha valakit érdekel, részletes infó, használati és regelési segédletek, leírások, kifizetési bizonylatok:

http://www.penzgyar.info

Üdv: Pisti a pénzgyáros. 🙂

Pistu 2010. augusztus 23. - 13:45

Eszt nem fogod überelni.

Török Zsolt 2011. november 11. - 08:20

🙂

Ladó Róbert 2013. január 7. - 00:52