Ha nem tud valamit az ember!

Írta: | 2007. szeptember 18. | kategóriák: (X)HTML, Blogolok, Web

Ahogyan azt a cím is sugalja, nem egy szokványos leírás következik, hanem inkább egy személyesebb jellegű bejegyzés. Az utóbbi időben több helyen is találkoztam olyan emberekkel, akik nem tudtak valamit. Fura? Nem, szerintem senki sem tud mindent. A probléma nem is itten kezdődik. Akkor fajul problémává a dolog, amikor X személy nem talál valamit, ha egyáltalán kereste, és a kényelmes utat választva egy fórumon keres megoldást. Valójában ez sem probléma önmagába. A kérédés ami foglalkoztat viszont az, hogy miért keres valaki választ kérdésére, ha azt úgysem hallgatja meg.
Minap történt az eset, és sajnos napokon át húzódott, hogy az ingyenweblapok.hu fórumán egy vita tört ki. A felállás az volt, hogy egy illető hölgy feltett egy kérdést webszerkesztés téren. A problémája egy frames oldalszerkezet megfelelő targetálása volt. Amikor tudattam, hogy elavúlt a módszer, de mégis adtam, utólag már bánom, egy általános választ, hogy hogyan kell, semmibe véve azt, választ ad, hogy márpedig neki a specifikusan az ő oldalára kell a megoldás.
A dolog odáig fajult, hogy az oldal tulajdonosa és a fórum adminisztrátora is több rendben leírták, nem megfelelő a frames megoldás. Ideje lenne megfeledkezni róla. Utolsó hozzászólásommal részremről lezártam a témát, viszon szúrta az oldalam, hogy ne szellőztessem meg az ügyet. A reményem az, hogy következőkor majd meggondolják a hasonló személyek, mit és hogyan kérdeznek, illetve hogyan állnak a kapott válaszokhoz.Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresHát igen, vannak ilyen antitalentumok + okoskodók. Hát végülis mit tudnak a webfejlesztők? Nemde? 🙂 😀

levi 2007. szeptember 18. - 22:13

Nem arról van szó, de fogadja el, vagyha elfogadja, akkor tegyen az ügy érdekében, ne legyen már valaki annyira konzervatív, hogy ne haladjon a technológiával. Az internet és egyáltalán az informatika nem engedi meg a konzervatív magatartást. Vagy fejlődik az illető, vagy lemarad és elbutul.

Avatar Tupacko
2007. szeptember 19.
08:40

Szerintem ez az egész egyetlen dologra világított rá… Egyesek akkora vitát tudnak csapni egy egyszerű kérdésből… Most komolyan, tényleg nem lehetett volna ezt megválszolni 10 post-on belül…

Miért nem akarjátok egyből a családi életét is megoldani?

A kérdésre választ vár az ember, és nem mindenki csinál főállásban honlapokat, van akinek csak egy-egy délutánja van rá, és nem ér rá követni a szinte naponta változó webes szabványokat.

És igen, az ilyen emberek is emberek, és nekik is segíteni kell, nem a módszereiket fikázni nagyképűen.

Fogadd őszinte gratulációmat, hogy még egy embernek elvettétek a kedvét a webszerkesztéstől…

bond 2007. szeptember 19. - 17:35

Elnézésedet kérem, de a kérdést követő legelső írásomban válaszoltam, amellett, hogy megjegyeztem, 10 éves módszer. Amúgy képzeld, én sem weboldakészítéssel keresem a kenyerem, csak hobbi. Szerintem kapott választ, és az nem baj, ha valakit a jó út fele akarnak terelni. A gond inkább azon tevődött fel, hogy hogyan reagált. El sem olvasta, valószínüleg a postom, mivel benne volt a válasz, de ő mégis nekem esett, hogy nem választoltam. A válasz ennyi: target=”frameNeve”.
Nagyon sajnálom, ha valaki nem olvas fórumszabályzatot mielőtt írna.
Minden esetre, köszönöm a véleményed, és ne add fel, legyen kedved a webszerkesztéshez, szép világ!

Avatar Tupacko
2007. szeptember 19.
19:13