Blog asztali alkalmazások

Írta: | 2010. március 03. | kategóriák: Blogolok, Web

Egy rég elkezdett írás kap új erőre a blogverseny alkalmából. Sokan használnak különféle módszereket, hogy frissítsék blogjaikat, mikroblog szolgáltatásaikat. Ebben a leírásban az olyan asztali alkalmazásokról lesz szó, amik nagyban előrelendíthetik a bloggerek írását. A legnagyobb előny talán, hogy offline is megszerkeszthetjük a bejegyzést, annak teljes pompájában, majd amikor internet közelében leszünk a bejegyzés automatikusan publikálódni fog. További előnyők, többnyire a kezdő bloggerek számára, a megszokot felületen való szövegszerkesztés, képbeszúrás és képformázás.

Windows Live Writer

Az egyik legelterjedtebb asztali blogszoftver talán a Windows Live Writer (http://get.live.com/writer/overview). A magyarázat egyszerűnek tűnhet: a Windows elterjedt, a Microsoft belepakolja a rendszerbe és mindenki ezt használja. Ez esetben másról van szó. A Windows Live Writer nincs benne az alap felszerelésben. Ráadásul ingyen letölthető!

Többek közt azért szeretik sokan, mert igazán letisztult, könnyen használható és gyors. A megszokott Windows-os felhasználói felületen keresztül a kezdők és a profi bloggerek is könnyedén megszerkeszthetik a bejegyzésüket. A képek beszúrása is nagyon egyszerű és még helyesírás ellenőrző is van benne.

A Live Writer további előnye, hogy a beépíthető pluginok segítségével, könnyedén összeköthetjük akár a Flickr vagy Facebook fiókunkkal is!

BlogDesk

A BlogDesk (http://www.blogdesk.org/en/index.htm), a maga régies kinézetével, egy nagyon komoly asztali blogmotor. A többnyelvűsége mellett mindenik nagy blogszolgáltatóhoz tud kapcsolódni! A program egyszerű kinézetének ellenére képszerkesztési lehetőségekkel, rengeteg helyesírási szótárral, linkelt állományok automatikus feltöltésével, meglévő posztok szerkesztésével, stb. van felvértezve.

Zoundry Raven

Ez a fura nevű szerkesztőprogram, a Zoundry Raven (http://www.zoundryraven.com/), rengeteg jó dologgal kecsegtet. A böngésző és szerkesztő közt egyszerűen áthúzhatjuk a tartalmat az egérrel (drag and drop), XHTML szerkesztő is van beépítve (kódvalidálással együtt!!!), az UTF-8 karakterkészletet is támogatja és egyszerre több blogot is tudunk intézni az alkalmazás segítségével. Ami plusz, hogy WordPress oldalakat is (WordPress Pages).

Nagyon jó dolog az is, hogy hordozható program, ami annyit tesz, hogy akár az USB memóriánkon vagy a telefonunk memóriakártyáján is magunkkal vihetjuk és bárhonnan blogolhatunk a megszokott asztali alkalmazásból (ha számítógéphez csatlakoztatjuk).

Scribefire

A Scribefire (http://www.scribefire.com/) azoknak szól, akik nem szeretnének egy külön programot telepíteni a blogoláshoz: ez egy Firefox plugin 🙂 Annak ellenére, hogy nem rendelkezik annyi szolgáltatással, mint egy különálló blogolásra szakosodott program, a Scribefire teszi a dolgát, méghozza nagyon gyorsan. Aki használt Firebugot, annak ismerős lesz használni.

Jó blogolást a továbbiakban is!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üres