11 újabb hasznos dolog weboldal fejlesztéshez

Írta: | 2009. október 24. | kategóriák: Alapok, Design, Speciális, Web

A legutóbbi bejegyzéshez hasonló képpen összegyűjtöttem még néhány hasznos fejlesztői eszközt.

Web Form Factory

Generálj saját űrlapot hat lépésben: erre való a WFF röviden. Van hozza háttér kódolás, adatbázis kezelés meg minden, amit látni érdemes!

Wufoo

A Wufoo minősége más: professzionális. Éppen ezért csak három ingyenes űrlapot tudsz generálni.

CSS optimiser

Csökkentsd a CSS állományaid méretét és érd el oldalad gyorsabb betöltődését. Egy másik hasonló eszközt az iSnoop-on találsz, de van még ezer meg ezer hasonló online minialkalmazás.

Rácsrendszer, grid

Egy harmonikus arculat eléréséhez szükség van a rendezett elemekre, tartalomra. Nagyban megkönnyíti a fejlesztést, hogy ha látod, melyik elem mennyi képponttal van eltolódva, mit kell igazíts a designon.

Xray

Tudd meg melyik elem, mivel tulajdonságokkal bír, mindezt egy kattintással. Intuitív megoldás, kényelmes használata mellett pontos információkkal segít.

Gomb készítők

Bár nem lesz egyedi, nem lesz olyan, mint ha magad készítenéd Photohoppal, de ha az idő sürget vagy nem érzed magad otthon a grafikus programok terén, óriási segítséget nyújthatnak az online gomb generáló alkalmazások, mint például http://www.buttonator.com/ vagy http://www.mycoolbutton.com/

Csíkok

A gombokhoz hasonlóan, háttér csíkokat is generálhatsz. Íme néhány példa: http://www.websiteribbon.com/ , http://www.stripemania.com/ , http://www.tartanmaker.com/ .

CSS lekerekített sarkak

Meguntad, hogy képekkel kell babrálj, ha lekerekített sarkakat akarsz látni a weboldaladon? A Spiffy Corners-t neked találták ki!

Gickr

Készíts GIF animációkat egyszerűen, online.

ShrinkTheWeb

Készíts előnézet képeket egyszerűen és gyorsan. Nem kell mást tenned, mint megadni a weboldal címét, amit képpé szeretnél alakítani. Vársz néhány pillanatot és máris kapsz néhány, különböző méretű, előnézet képet!

XML oldaltérkép

Generálj oldaladnak XML alapú oldaltérképet pillanatok alatt!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresXray helyett én azt hiszem,maradok a Firebug-nál 🙂 De a többi hasznos lehet.

Balou 2009. október 25. - 00:33

A két dolgot másra használja az ember 🙂 XRay meg Cross-browser.

Avatar Tupacko
2009. október 25.
01:17

A leírásod alapján ugyan annak tűnt a kettő 🙂 Bár tény, lehet,hogy xray-el egyszerűbb az IE szemétségeit kijavítani… 🙂 bár én szívem szerint egy fejszével javítanám ki az IE-készítőinek a hibáit..a saját fejükben 😀

Balou 2009. október 25. - 03:37

Nana, van amiben az IE jobb, van amiben mas bongeszok. Az eroszak nem megoldas, nem programozas kerdesben. Mindenre tobb megoldas van. Az IE fejlesztok mast valaszottak, mint sokan masok. Ez nem bun, csak fura.

Avatar Tupacko
2009. október 25.
11:12

Igazság szerint én azt nem tudom felfogni,hogy miért a SZABVÁNYOK-értelmezésében kell kilógni a sorból egy böngésző esetében…de biztos bennem van a hiba.

Balou 2009. október 25. - 13:02

A W3C nem nemzetkozi szabvany, ezt nem szabad szem elol teveszteni. Csupan de facto szabvany. Amugy sem kotelez senki, hogy IEt hasznalj (mindennapi bongeszesre). En sem hasznalom, de ez nem azt jelenti, hogy a foldig kell ocsarolni. A gond a mentalitasban van, hogy van, aki meg ma is egy 10 eves bongeszot hasznal (lasd IE 6). A jelenlegi IE8 szerintem nem rossz es a szabvanyokat is eleg jol koveti. Az IE7en is latszott a fejlodes. A FF 1 sem volt tokeletes es olyan, mint a FF 3.5, igaz? 🙂 Na, epp ez latszik az IE 6 es IE 8 kozt is. Fejlodesnek nevezik 🙂

Avatar Tupacko
2009. október 25.
13:44

Kösz Tupackó, szép leírás! 🙂

codee47 2009. október 29. - 09:34

Szivesen 🙂

Avatar Tupacko
2009. október 29.
10:09