SWP wizard

Írta: | 2008. szeptember 20. | kategóriák:

Statikus weboldal generálás, igyen

Statikus weboldal generáló

A Photoshop szótár után itt egy újabb, remélhetőleg hasznos, kiegészítő. Ez az alkalmazás nem a grafika rajongóinak nyújt segítséget, hanem azoknak, akik nagy mennyiségben szeretnének statikus weboldalakat készíteni anélkül, hogy folyton folyvást másolják és átírják a célállományt.
A program egy nagyon alap sablonozó rendszer. Lapos, sok lehetősége még nincs, de hasznos. Alapjában véve két dologra képes. Felismerni a változókat és kicserélni azokat az általad megadott értékekre, majd a sablon állományból elmenteni a kívánt kimeneti állományt.

A program használata

A programot egyszerüségéből kifolyólag gyerekjáték használni. Először elkészíted a sablon állományod, ami egy normál HTML állomány. Végeredményben mindegy mi az, csak egy szöveges file legyen, UTF-8 kódolt. A program a hasonló kifejezések után fog kutatni:
%VALTOZO%
A változó kizárolag as angol abc NAGY betűit és az arab számokat tartalmazhatják. Ha azt szeretnénk, hogy a változó ne kerüljön kicserélésre, akkor az a következo jellel tudjuk elérni: ^
Például, hogyha egy leírást írsz, amiben kell szerepeljen a két százalékjel közé fogott szó, akkor azt így teheted:
^%EZEGYKOMMENT123%
A kimenet egy szintén UTF-8 kodolású állomány lesz.

Legújabb változat

A WebPillangó SWP Wizard letöltése
Ha szükséges Microsoft .NET 2 keretrendszer letöltése

Támogatás

Ha úgy érzed, támogatni tudsz egy kis összeggel, akkor azt nagyon szépen megköszönném! Egy dolgot kérek, ne adományozz egy euró alatt, mert akkor abból te sem és én sem látunk semmit.

Adni nem szégyen

Mégegyszer köszönöm!

Módosítások története

1.0.0.0:
– a program elkészült 🙂

Felhívás

A program vagy annak bármelyik elemének használatából származó semmiféle anyagi vagy egyéb kár(ok)ért nem vagyok felelősségre vonható. A program használatával beleegyezel annak szabadakaratodból való használatába.Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresGrat!
Megint megcsináltad. 😀

Lowert 2008. szeptember 20. - 20:08

Bárcsak lett volna ilyen program mikor elkezdtem a webdesignet és iframe-el ügyetlenkedtem 😛 Sok sikert a továbbiakban hozzá!

Hawk 2008. szeptember 20. - 21:05

Köszönöm 🙂 Hawk … szerintem volt, csak kevesen gondolnak rá, hogy rákeressenek a Googleban. Valójában nekem is úgy jött az ötlet, hogy egy barátom megkért rá, hogyha tudnék készíteni valamiféle programot.
Végülis, notepaddal is elérhető a dolog, csak sokat kell find-replace-elni 🙂

Használjátok egészséggel!

Avatar Tupacko
2008. szeptember 20.
21:54

Szia!
Létezik Mac-es verzió is? 🙂

Lowert 2009. március 3. - 18:55

Amennyiben van Microsoft .NET 2.0 Macre, annyiban mukodik.

Megkerek mindenkit, es ez nem csak a WebPillangora vonatkozik, hanem a joerzesre, ne toltse ki veletlenszeru karaktersorozattal a weboldal cimenek szant helyet, ha nincs weboldala. Ezzel az oldalnak art, ahol kommentel!

Avatar Tupacko
2009. március 3.
21:21

Bocsánat és köszi!

Lowert 2009. március 3. - 21:40

Nem gond, csak jo tudni 🙂

Avatar Tupacko
2009. március 3.
21:51