WordPress SEO: permalink változtatás

Írta: | 2007. november 04. | kategóriák: Biztonság, CMS, PHP, SEO

Beszéltem arról, hogy mi a megfelelő permalink struktúra, de azt nem írtam le, hogyan változtathatod meg az állandó linkek szerkezetét úgy, hogy az ne rontson az oldaladon. Nos, erre vannak pluginek, amelyekkel gond nélkül megteheted a változtatást.
Egy megoldást a Permalinks migration tool for WordPress biztosít. A nagy előnye a kiegészítőnek az, hogy az oldalad továbbra is elérhető lesz a régi linken, mi több, a Google PageRankodat sem rontja. A működési elv nagyon egyszerű és hasznos. A kért oldalon egy 301es újrairányítást talál a keresőrobot, ami annyit tesz, hogy permanent redirect (vagyis végleges átirányítás) és így a bot automatikusan kicseréli a linkedet az indexben. Ezáltal a PRed sem romlik és a SEO optimalizálást is véghez viszed.
Továbbá hasznos linkek a következők is:
http://theseoblogger.com/seo-blogs/…
http://fucoder.com/code/permalink-redirect/
http://blog.taragana.com/index.php/archive/…Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresHelló!

Én néhány napja váltottam WP 2.5.1-re, s vele együtt a régi p=125-ös formát a /2008/03/05/post formára változtattam. De úgy tűnik, hogy Google is “vette a lapot”, és néhány korábbi bejegyzés már az új formában van indexelve, viszont a régi linken is elérhetőek. Vagy akkor ez most hogy?! Nem kell plugin? 🙂

Üdvözlettel,
robert

robert 2008. május 3. - 14:55

Ha a p=125 formáról áttérsz a mod_rewrite verzióra (pl. /2008/03/05/post), akkor megmaradnak a régi linkek is. Ez logikus, mivel a ‘p’ egy változó az index.php _GET tömbjében az alap hivatkozás formájában. A pluginre inkább akkor van szükség, amikor pl. két mod_rewriteos permalink szerkezet közt váltasz:
/2008/03/05/post-ról erre: /kategória/post

Avatar Tupacko
2008. május 3.
15:29

Ááá, értem. Köszönöm szépen! 🙂

robert 2008. május 3. - 21:41

Igazán nincs amit 🙂

Avatar Tupacko
2008. május 3.
22:14