Firebug: Firefox, Internet Explorer és társai

Írta: | 2010. március 06. | kategóriák: (X)HTML, CSS, Design, JavaScript, Letöltések

Minden webfejlesztő rémálma, tisztelet a kivételnek, hogy az elkészült weboldalt Internet Explorer összeférhetővé tegye. Bár a Microsoft webböngészőjének újabb változatai már eléggé standard követőek és szépen jelenítik meg a weboldalak túlnyomó többségét, mégis szükség van a weboldalak trükkös kódokkal való teleszúrkálására, mivel sokan használnak régebbi böngészőket.

Az Internet Explorer nyolcas változata, jelenleg a legújabb, alapból tartalmazza a Web Developer Toolbart (a régebbi IE-hez itt egy leírás). Ez az eszköz egy, a közismert Firebughoz hasonló, sokoldalú eszköz, ami a webfejlesztők segítségére lehet. Természetesen ez a kiegészítő bőven hagy maga után kívánni valót, mivel sokszor kifagy, lassú és nem is annyira felhasználóbarát, mint a Firefox kiegészítője, a Firebug.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a megszokott Firebug-ot használjuk az Internet Explorerben is? Egy megoldás, ha a Firebug egyszerüsített, Lite, változatát töltjük le. (http://getfirebug.com/lite.html.) Ez egy JavaScript csomag, ami bár nem olyan körültekintő, mint a Firefoxba beépülő társa, mégis sok hasznos dologgal áll a fejlesztők rendelkezésére. Sőt mi több, bármely böngészőben működik, ami támogatja a JavaScriptet, így az Opera vagy a Safari is felvértezhető a Firebug Lite-al!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresNa, az IE tényleg rémálom. Néha még hónapok után is javítgatni egy honlapon, amit készítettem, mert új fejléc készült a laphoz, “OK, Firefox jó, Chrome jó, Opera jó, (felmegy a browserlabhez) Safari jó, nézzük… IE… Ezmiez?”. Remélem, a 6-os (és esetleg a 7-es) ie minél hamarabb eltűnik.

Bence 2010. április 18. - 08:13

A nyolcas mar elegge rendesen ossze volt rakva es a 9es is jonak igerkezik. A hatost meg valami 3-4 evig tamogatja a Microsoft, hivatalosan. A gond az, hogy nem (csak) sajat maga miatt nem szunteti meg a tamogatast. Rengeteg olyan nagyvallalat van, aminek a standardja az XP/IE6 kombo. Ha az IE6 nem lenne tamogatott, ezek a nagy cegek mind ujra kellene fejlesszek a belso rendszereiket … erre idot kell hagyni. Egyszeru otthoni netezesre mar nagyon kevesen hasznalnak IE6-ot. Sokan nem is tamogatjak mar, pl. Google! Senki sem eroltet, hogy IE6 alatt is jol nezzen ki az oldalad 🙂 A hetes valtozat meg eleg konnyu jatekszer, nem kell sokat dolgozni az oldalon, hogy egyforman mutasson minden platformon (sot, IE6-tal is keves olyan baj van, ami naaaaagyon nehezen megoldhato … altalaban mindenre van egyszeru trukk, csak ra kell keresni).
Ne erts felre, nem az IE6ot vedem, hogy jo bongeszo, hanem azt mondom, hogy vannak, akiknek szuksege van ra (… amig kereslet van, addig Microsoft hulye lenne kinalatot nem nyujtani).

Avatar Tupacko
2010. április 18.
10:39

Sziasztok!Kérdésem az lenne,hogy a firebuggal vagy Web Develooperrel el lehet menteni az átírásokat?

xXMegAXx 2010. május 10. - 18:55

Ez lehetetlen, mivel a szerkesztett oldal a gep memoriajaban van es annak nincs hozzaferese a szerverhez. Amugy sem tudna, mi melyik filebol lett generalva,stb.

Avatar Tupacko
2010. május 10.
18:58