Webes doboz, avagy software csomagolás

Írta: | 2007. október 03. | kategóriák: Photoshop, Speciális effektek

TexturaSoftware dobozok a kirakat üvegén vagy a plakáton. Valódi dobozok lefényképezve? Netán 3ds programokkal készítették? Mindkettő meglehet, bár mindez Photoshoppal is kivitelezhető. A következő bejegyzés erről szól: hogyan készítsük el saját webes dobozunkat Photoshop segítségével.
Első lépésként szükségünk van a képre, amiből a dobozt fogjuk összehajtogatni? A leírás erejéig egy egyszerű képet választottam, hogy jobban látszódjanak a dolgok.
Ha kiválasztottad a képet, amiből a doboz készül majd, akkor tedd a következőket. Vágd vertikálisan kettőbe a képet, így elválasztva a doboz élén lévő képet a doboz elején elhelyezkedő képtől. A kapott eredmény nem más, minthogy a két képrészlet külön rétegeken lesz (kinézetileg nincs változás). Jelenleg három rétegünk van, az alsó az alap réteg, fölötte a doboz elejének és oldalának rétege.

Retegek
Perspektiva oldalJelöld ki a doboz élének rétegét, majd válasszd a Free Transfrom menüpontot: Edit / Free transform, vagy Ctrl+T (Command + T Macen) kombináció. Fogd meg a réteg bal szélét és húzd kicsitt össze a képet (vagyis jobb fele). Ha ezzel kész vagy, akkor jobbklikk a rétegen és válaszd a Perspective pontot. Ragadd meg a bal also sarokban lévő négyzetecskét és told el fölfele, így elfordítod a doboz oldalát.
Most a doboz elején lévő kép formálása következik. Jelöld ki a réteget, majd válaszd a Free Transformot, majd Perspective. A doboz szembelső oldalának a jobb alsó sarkát fogd meg, majd told föl egy keveset, így 3ds hatást érsz el. Kattints újból a rétegen a jobb egérgombbal és válaszd a Free transformot, majd csökkents a réteg szélességén, megtartva az arányokat.

Kesz software doboz
Következik a design része. Duplázd mindkét réteget. Fogd meg az egyiket és válts Free Transformra. Jobb klikk, majd Flip vertical és üss entert. Most megfodult az a réteg. Mozgasd a réteget lefele egészen addig, amíg a két réteg csak egy pontban érintkezik.

Tukrozes keszitesHa megvagy az előző lépéssel, akkor Free Transform, jobb klikk és a Skew opció. Fogd meg a bal felső sarkát, majd told föl egészen addig, amíg eléri a doboz sarkát. Végezd el a műveleteket a doboz első oldalán is. Amikor megvan a két tükröződés, akkor válaszd ki a két réteget, majd üss Ctrl+E (Command + E) kombinációt a rétegek összeolvasztásához.
A tükrözés befejezéséhez adj hozza a réteghez egy maskot, majd egy színátmenettel tedd halványan áttetszővé. (a mask gomb a rétegek ablakocskán van, balról a második) Amennyiben a hátteret is feltuningoljuk egy kis színátmenettel, a kívánt hatás még érezhetőbb lesz.

Software doboz



Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üres



Gratulálok a tutorialhoz 🙂
Elképesztő miket nem lehet csinálni PS-el!
Am magam is webdesign-elek 1 picinyt 😛

NiggaG 2007. október 10. - 21:14

Örülök, hogy tetszik, bár ez még nem nagy dolog 🙂 Ámulatra méltó, hogy miket lehet elérni!

Avatar Tupacko
2007. október 10.
22:03

Szia tényleg nagyon jól sikerült. Én is szoktam photoshoppal kisebb-nagyobb dolgokat csinálni de ilyet még nem próbáltam :). Megcsinálom ezt a tuttorirált bár nem vok nagyon híve a tuttorialról készitett dolgoknak mert nem egyéni alkótás de ez télleg jó 🙂

g4raska 2007. október 11. - 18:13

Szerintem abszolut nem rossz dolog leírások után tanulni! A tanulás sosem egyedi, mindig valaki munkáján gyakorolsz, a suliban is, máshol is 🙂 Szerintem a legjobb és legkönnyebb tanulási mód az a tutoriálok elkészítése.

Avatar Tupacko
2007. október 11.
18:18

Na látod ebben igazod van régen mikor kezdtem a photoshoppot akkor még én is tutorialok alapján tanultam de már nagyjából tudok készíteni cuccokat. Amúgy nagyon jó az oldal amúgy el árulom hogy régen a te tutorialáljaid alapján tanultam meg nagyjából photoshopzni, mert még régen a tutorial.hu-n néztem tutorialokat és láttam hogy, készitő tuppacko és fel mentem a honlapodra és ott néztem tutorialokat :). Csak van 1 gondom a mostani oldallal sok tutorial hiányzik ami a régin fent volt és sok jó volt azok között néhányat fel rakhatnál ide is.

g4raska 2007. október 11. - 20:40

Felfogok, csak legyen időm és kapjam meg a régi gépemen az adatbázis mentést. Célom, ki van válogatva egy pár. Örömet okoztál azzal, hogy mondtad tőlem is tanultál, de a nevem ha lehet ne írd el, koszi 😉

Avatar Tupacko
2007. október 11.
21:30

Bocsi hogy el írtam nem figyeltem :). Most ki javítom a hibát:láttam hogy, készitő Tupacko és fel mentem a honlapodra és ott néztem tutorialokat :).

g4raska 2007. október 13. - 19:48

Ok, de lassan eltértünk a témától. Ha nem vág cikk témájához a dolog, akkor azt a fórumba ird légyszíves 🙂

Avatar Tupacko
2007. október 13.
22:51

ok akkor nézd meg majd a fórumot mert most írok oda is

g4raska 2007. október 15. - 18:07

Én is szoktam apró dolgokat csinálni de itt azért többről van szó és ennek igazán örülök,mert én is szeretnék többet tudni.

Hooligan 2008. szeptember 27. - 23:06

Örülök, hogy tetszik a dolog. Szívesen látlak az oldalon 🙂

Avatar Tupacko
2008. szeptember 27.
23:15

nagyon jó tutorial, annyi, hogy észrevette valaki,hogy nem photoshopot hanem photshopot írtatok?:D

NismoR 2008. december 20. - 22:25

Jé, de jó! 🙂

?! név 2010. február 15. - 12:18