Technoszöveg készítés Photoshopban

Írta: | 2007. november 11. | kategóriák: Photoshop, Szöveg effekt

A leírás egy szövegeffektet mutat be: technoszöveg készítése. A nehézségi foka eléggé egyszerű, de mégis szép kinézetet nyújt. Kezdjük is az elején: hozz létre egy új dokumentumot, ami elég nagy a szövegednek, pl. Egy 500×100 képpontos vászon éppen elég lesz. Válaszd ki a betűtípust, amivel írni fogsz (lehetőleg valami kövér betű legyen), majd írj egy szót. Nem árt, ha jól választod meg a színt, mert a későbbiekben nehezebb lesz már változtantni, miután raszteressé tesszük a vektorszöveget (megérik az effektek).
Miután kész vagy a gépeléssel és színezéssel, készítsd el a szöveged kijelölését. Több módon is megteheted, én csak a két legegyszerűbb módszert írom le. Az egyik, hogy a Ctrl billentyűt lenyomva tartod és rákattintassz a szöveg nézőképére (az a kis kép, a réteg neve mellett). A másik módszer: jobbklikk a nézőképen, majd kiválasztod a Select layer transparency menüpontot.

Alap szöveg kijelölés

Most válaszd a színkanálisok szerkesztőjét (channels fül az angol Photoshoppban, a rétegeg abalkocskáján). Ha nem találod, akkor nyitsd meg a window/channels ablakot. Hozz létre egy új színkanálist, hasonló képpen, mint ahogyan egy réteget készítesz, majd a szöveg kijelölését tölsd ki fehérrel. Hozz létre még egy színkanálist és válaszd a Select/Feather módosítást, 5ös értékkel. Most az így kapott kijelölést töltsd ki szintén fehérrel.

Feather kijejlölés
Anélkül, hogy megszüntesd a kijelölést, válaszd a Filter/Pixelate/Color halftone effektet. Alkalmazd a színkanálison, a radius kivételével az alap értékeket hagyva. A szűrő radiánját állítsd 4 és 8 között.

Color Halftone effekt

Válts vissza a rétegekhez, majd raszterizáld a szöveget: jobbklikk a rétegen és Rasterize type menüpont. Jelöld ki a réteget (bár azon kellene legyen a fókusz) és végezd a következőt: Filter/Render/Lighting effects. Itt válaszd a Texture channel-nek a második színkanálist, amit készítettél. A többi beállítás rád van bízva, nem igen lehet elrontani a képet (ha nem kapcsolod le a fényeket, bár azt észreveszed, ha figyeled az előnézet ablakot). Miután megtaláltad a neked megfelelő beállítást, alkalmazd az effektet.

Technoszöveg PhotoshoppalÉrtékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresSziasztok valaki tudna segíteni, abban hogy amikor a lighting effects-et akarom csinálni nem engedi a photohsop pedig mindent úgy csinálok ahogy kell? :S légyszi valaki segítsen

Cukojszirup 2008. december 22. - 22:57

Probald meg, hogy atallitod 8bitesre a szincsatornat (16 bitten nem minden effektet enged a PS).

Avatar Tupacko
2008. december 24.
17:55

már sikerült csak az a gáz h túl fényesek a kis körök vagy minek nevezzem azokat a formákat.. olyan mintha kidüllednének nem benyomódnának:S

Cukojszirup 2008. december 24. - 17:58