3 havas szöveg effekt

Írta: | 2007. december 05. | kategóriák: Design, Szöveg effekt

Az elkövetkezőkben bemutatók néhány példát havas szöveg készítésére. Az elsőben inkább fagyos, hóharmatos szöveget készítek, a másodikban behavazott szöveget, aztán meg, ami jön. Az alap lépések mindenik effekthez ugyanazok: hozz létre egy fehér háttérszínű dokumentumot, és helyezz rá egy (tetszés szerint) kék szöveget. Ezen a szövegen fogjuk elvégezni a kívánt változtatásokat.

Hóharmatos szövegHarmatos szöveg készítése. Talán ez a legegyszerűbb. Készíts egy új réteget a szöveg rétege fölé. Ezt követően a Ctrl gombot lenyomva tartva kattints a szöveg rétegének nézőképére (szöveg réteg esetén egy T betű). Így készítesz egy kijelölést, amely a szöveg körvonalát követi. Ha nem sikerül, akkor ugyan ezt a műveletet egy más módszerrel is elérheted: jobb klikk a nézőképen és Select Layer Transparecy (magyarban valami ehez hasonló kellene legyen: a réteg áttetszőségének kijelölése). Ezt követően válaszd a fehér előtérszínt (foreground color, a felső szín négyzet) és egy soft brush-t (egy puha körvonalú, nagyon áttetsző ecset). Az új rétegen óvatosan színezd be a szöveg azon területeit, ahova hóharmatot szeretnél.

Fagyos szövegExtra: ha csillógónak akarod a szöveged, hogy még helyesebb téli/jeges/nedves jellege legyen, készíts egy újabb réteget. Válaszd a téglalap alakú kijelölés eszközt (Rectangular Marquee tool) és állítsd metsző értékre ( az Options/Beállítások ablakban, álltalában a menüsor alatt található). Készíts egy felső részi metszést a szöveg kijelölésével, majd ezt töltsd ki fehérrel. Az átlátszósági értékét állítsd a helyzethez megfelelően.
Behavazott szövegA behavazott szöveg effektje már nehezebb egy kevéssel, de nem vészes. Az alap műveletek elvégzése után, készíts egy új réteget, majd újból készítsd el a szöveg kijelölését. Ezt követően meg kell növeld és el kell simítsd a kijelölést. Ezt a következő képpen teheted: Select/Modify/Expand – kb. 2 képpontal – majd Select/Modify/Smooth – kb. 5 képpontal. Majd előkerülnek a fehér és sötét színek, a soft brushok és a kedvedre fested a szöveg feletti réteget (ahogyan az elöző leírásban is bemutattam). A festés végeztével, az egyesített fehér és sötét színek rétegeit egy halvány, merőleges árnyékkal pompáljuk fel, így egy kedvező hatást érhetsz el!

Szöveg a hóbanAmenniyben a szöveget akarod a hóba helyezni, szintén a fentebb leírt módon teheted, csupán nem a szöveg tetejét, hanem az alját kell hóba “mártsd“. Ha tetszett a lerírás stílusa, írd meg! Ha nem, akkor kommentáld meg, hogy mi nem tetszett!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresA harmadik felírat igen szép, kellemes lett.
A leírásaidból itt élve látom próbálod megtalálni a blog olvasók igényeit. Hogy ne irkáljak össze vissza, leírom ide a blogoddal kapcsolatos véleményemet, segítő szándékkal. Mert úgy látom eddig nem igazán írták le mások.

Az első néhány percben ezek tűntek fel.
A szövegben a szavak között túlzottan nagyok a térközök. Ez sokakat zavar az olvasásánál. Nem is ismerek olyan blogot ahol annyira szét lenne mint nálad. A felső fekete menü recés szélei szörnyűek.
A szólj hozzá rész alatt, az ad meg a kód rész mintha oda lenne hányva. A kulcsszavak rész alatt a szavak belemennek a pöttyözött függőleges vonalba. Az sem tetszik, hogy a cikk egyből a google hirdetéssel kezdődik. A lepke elhelyezése a fő cím, kereső résznek sem tetszik az elhelyezkedése.
Ezek miatt könnyen amatőr benyomást kelt az oldal.
Legalábbis komolyabb web designerek fejében biztosan.

Sok sikert a fejlesztéshez és sok új látogatót. 🙂

BCS 2007. december 12. - 02:36

Köszönöm a figyelmes vizsgálást és a szép szavakat 🙂 A széthúzott szövegenn hamarosan javítani fogok, mert azt már említették. A fejléc elrendezése az marad, legalább is egyelőre, mivel igazán nem látok okot az átrendezésre. A fekete menü nem recés, szimmetrikusan, egy egy pixel (a középső) lóg ki 🙂 Kulcsszavak listájának adok egy széleséget, ezt eddig nem vettem észre.
Igen, többnyire próbálom megtalálni az olvasói igényt is, meg szeretnék arról írni, ami tetszik. Pl. táblázatos designról biztosan nem fogok leírást készíteni.

Avatar Tupacko
2007. december 12.
10:41

HI! Tetszik a tutorial! 😉

A Behavazott szöveg effekt-jét az elejétől minden leírással eltudod küldeni nekem az e-mailemre?
kecso17@gmail.com ! Előre is köszi! 😀

kecso17 2007. december 23. - 18:15

Nem tudom miért kellene elküldjem. Mindet megtalálod itt, az oldalon.

Avatar Tupacko
2007. december 27.
10:49