Éles szembogár készítése Photoshoppal

Írta: | 2007. október 30. | kategóriák: Photoshop, Speciális effektek

Készíts egy 100×100 képpontos, fehér hátterű dokumentumot. Válaszd ki a neked megfelelő két színt, amelyet a szem elkészítésére fogsz használni, majd a világosabbat állítsd be az előtér színének, a sötétebbet a háttér színnek (foreground és background színek).
Az első széleffekt utánA Rectangular Marquee Toolt használva, jelöld ki a dokumentumod kb. egynegyedét (a bal oldalát), majd töltsd ki a sötétebb színnel (Edit / Fill). Következő lépésként fordítsd meg a kép színeit, Image / Adjustments / Invert vagy üss Ctrl-I kombinációt. Erre a szélhatás tulajdonsága miatt van szükség, hogy a sötétebb színre fújja a világosabb színt. Most, hogy megvagy a színfordítással, add hozza a széleffektet: Filter / Stylize / Wind. Ezt ismételd meg kb. 3szor, amíg hasonló képet nem kapsz. Az ismétlést a Ctrl+F gomb leütésével is elérheted, mivel az mindig a legutolsó effektet fogja újból elvégezni.

Két színes elmosásForgasd vissza az eredeti színeket, majd hozz létre egy újabb réteget. Az új rétegen készíts egy kijelölést (hasonló szélességűt, mint az első) a sötétebb szín jobb szélétől, esetleg picit rá is lóghat. Az új kijelölést töltsd ki a fentebb leírt módon a világosabb színnel. Most el kell mosni a réteget: Filter / Blur/ Gaussian blur 4.5 erősséggel. Most jelöld ki a két réteget, majd jobbklikk a rétegeken és válaszd a Merge visible lehetőséget. Így újból csak egy réteged lesz.
Elforgatott kép Most újból el kell mosatni az egészet, hogy legyen egy homogén világos-sötét vonalas kép. Ezt az előbbi utón kell megismételd: színfordítás, széleffekt, majd színvisszafordítás. Ha készen vagy, akkor a következő lépésben egy újabb összemosás következik. Válaszd a Filter / Blur / Motion blur szűrőt, majd a következő értékekkel végezd el a kívánt műveletet: strength: 30, angle: 0. Ha készen vagy, akkor forgasd el a képet az óra mutatójával ellentétesen, majd másold le az egész képet. A forgatás: Image / Rotate canavas / 90 CCW. A másolás: Ctrl+A majd Ctrl+C, vagy Select / All majd másolod.
Nagy kép színei Hozz létre egy új dokumentumot transzparens háttérrel, 200×200 képpont nagysággal. Ágyazz be két képet a másolatból úgy, hogy azok szélességre födjék a képet, vertikálisan pedig legyenek a dokumentum közepén. Olvaszd össze a rétegeket, majd hozz létre egy újabb réteget, majd helyezd a másik réteg alá. Töltsd ki az új réteg felső felét feketével az alsó felét fehérrel.
Összemosott rétegek Most következik az utolsó rétegösszemosás. Válaszd ki a másolt rétegekből készített réteget, majd hozz létre egy olyan kijelölést, amely lefödi a felső néhány pixelt, a közepe nem lesz kijelölve, és lefödi a néhány alsó pixelt. Ezt elég egyszerű kivitelezni, csupán lenyomva kell tartanod a Shift gombot, miközben létrehozod a kijelölést. Ha megvagy a kijelöléssel, akkor Filter / Blur / Gaussian blur hármas értékkel, majd olvaszd össze a rétegeket (Merge visible).
Hogyan is lesz ebből kör alakú dolog valaha? Mindössze egy lépésre állsz a valóságtól. Válaszd a következő szűrőt: Filter / Distort / Polar coordinates és alkalmazd a Rectangular to polar effektet. Így már meg is van a szem. Ha fényezni is akarod, akkor hozzál létre egy új réteget és rajta egy kör alakú kijelölést, majd töltsd ki fehér-transzparens színátmenettel, hogy a kör középpontja fele legyen áttetsző. A réteg blend módját állítsd Soft lightra.

A kész tiszta szembogárFényes szemÉrtékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresHú, ez nagyon profi!

Weblap.ro 2010. február 14. - 14:38