WebPillangó Photoshop szótár

Írta: | 2008. január 19. | kategóriák: Blogolok, Hírek, Letöltések, Photoshop

A WebPillangó Photoshop szótár saját oldalt kapott. A további frissítésekről ott találsz információt, illetve a beszélgetés is ott folytatódik.

WebPillangó Photoshop szótár 1.0

Többször is találkoztam a problémával, hogy miért vannak angolul a leírások egyes részei, de olyat is láttam, hogy miért vannak magyarul a leírások a Photoshophoz. Több féle válasz is létezik, de egyik sem teljesen megfelelő azoknak, akik a nyelvtudás hiányában nem tudják elvégezni a leírásban találhatókat.
A probléma orvoslása már régebb megszületett: Photoshop szótár kell. Az interneten több ilyen szótár van, bár én még programot nem találtam. Éppen ezért elkészítettem egy Angol – Magyar, Magyar – Angol fordító programot. A program önállóan fut, telepítésre nincs szükség. A futáshoz Microsoft .NET Framework 2.0 szükséges és az azt meghajtó számítógép.
Az esetleges károkért nem vállalok semmiféle felelősséget. (bár öszintén szólva nem hiszem, hogy bármi gondot okozna, hiszen nagyon egyszerű kis program).

Letöltés

Update:

A szótár szélesebb körű hátterét vizsgálva ráakadtam a következő bejegyzésre:

A szótárak a Trans-Europe Kft. szellemi termékei és tulajdonai. PDF formátumban szabadon letölthetőek a weboldalunkról, a linkek – hivatkozással – kitehetőek weboldalakra, egyéb terjesztés pedig a fenti cégek engedélyével lehetséges.

Ez azt jelenti, hogy engedély nélkül nem szabadott volna felhasználjam a PDFben lévő szavakat saját programfejlesztés céljából. A megtévesztő mindössze annyi, hogy a PDFben egy szóval sem írja a fentebb látottakat.

Köszönöm a http://szoftver.hu-nak a szótár létrejöttének lehetőségét.Szia!

Lenne egy kis problémám a szótárral:letöltöttem,de nem tudtam megnyitni valami oknál kifolyólag.
Kérlek,ha tudod frissítsd a feltöltést vagy válaszolj,hogy ha esetleg valamit rosszul csináltam!
Előre is köszönöm!

Evelin 2008. január 26. - 13:36

Letöltöttem, kicsomagoltam és rákattintottam a programra … elindult. Te kicsomagoltad? A program egy ZIP állományba van csomagolva. Direkt ZIP, mert azt általában minden OP rendszer ismeri, ha meg van Total Commandered, az is simán belemegy, mint egy mappaba. Ezt a ZIPet ki kell csomagolni. Ha külső csomagoló programra van szükséged, használd a WinRAR-t, ami ingyenes. Google segítségedre lesz, ha nem tudod kicsomagolni. Ha nem találsz választ, akkor írj újból és megoldjuk valahogy 🙂

Avatar Tupacko
2008. január 26.
15:22

hello exeig csomagol, de aztán vége, nem indul

szanto andras 2008. január 27. - 03:35

Szóval kicsomagolódik, de az EXE nem indul el. Hibát ír? Process elindul?
Van Microsoft .NET Framework 2.0 (vagy újabb) a gépen?

Avatar Tupacko
2008. január 27.
11:37

Hiányoltam már egy ilyen szótárat régóta.
Számomra nagyon hasznos.
Köszönet érte

G3Ri 2008. február 11. - 15:33

Használd egészséggel! 🙂

Avatar Tupacko
2008. február 11.
15:37

hello!
köszönöm a ph szótárt, jól használható lenne, de az a kérdésem, hogyan tudnám integrálni a phtoshop cs3-ba úgy, hogy mikor használom a photshop-ot, onnan könnyen elő lehessen hívni ezt a praktikus szótárat !
köszönöm: István
ha bezárom mindkét progit, a photoshop újranyitásakor nem taláom a szótárat sehol sem, a program file-k között se, az asztalon sem !

nakiaz 2008. február 21. - 19:09

Kulon program, beepiteni nem tudom, hogy lehet. Nagyon keves rendszerkovetelmenye van, szoval nyugodtan futtathatod parhuzamosan is.
Mar gondoltam arra, hogy irjam at PS extensionre, csak sajnos nem volt idom. Jovo heten ismet beindul az oldal, de meg el vagyok utazva.

Avatar Tupacko
2008. február 21.
21:10

Sziasztok nagyon jónak találom ezt a programot már szerettem volna rég de nem találltam seholsem és sikeresen le tudtam tölteni semmi gond nincs vele nagyon örülök neki köszönöm szépen sziasztok
Mindenkinek ajállom nagyon könnyü kezelni és sokat lehet belőle tanulni megy egyszer nagyon szépen köszönöm és ez mind ingyen volt:))

Jani 2008. március 5. - 04:07

Nagyon szivesen. Hasznald egeszseggel! Majd nezz vissza, mert mar tervben van egy praktikusabb update. A tavoljovoben meg PS pluginkent is latom az alkalmazast, hogy ne kelljen kulon futtatni a programot.

Avatar Tupacko
2008. március 5.
09:25

Helló!

A szótárral akadt némi problémám. Mindezidáig működött, csak nemrég agymosást csináltam a gépen. Már minden fel van telepítve (elvileg), a szótár azonban nem működik. Lehet hogy a fent említett Microsoft .NET Framework 2.0 hiányzik róla? Amúgy fogalmam sincs arról, hogy mi ez, vagy hogyan és honnan kéne telepíteni. Indításkor ezt a hibaüzenetet írja ki: Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc0000135)

BonFire 2008. március 28. - 03:17

A .NET Framework 2.0 alap a Windows XP SP2től, de ha nincs a gépeden, innen töltheted le: http://msdn2.microsoft.com/en-us/netframework/aa569263.aspx

Avatar Tupacko
2008. március 29.
03:10

Köszönet érte!!!!

Syberia 2008. május 4. - 11:42

Szívesen! Hamarosan újabb verzió várható!

Avatar Tupacko
2008. május 4.
11:55

Nekem nem indul el kicsomagoltam de nem indul el azt irja ki hogy az alkalmazás inicializálása nem megfelelő .. nem tom mit tehetnék h elinduljon segítsetek nagyon kellene a program előre is kösz !!
tisztelettel:Mrdeeds

Mrdeeds 2008. május 4. - 12:35

@Mrdeeds, ezt BonFire is kérdezte 🙂 A gond az lehet, hogy nincs .NETed, picitt feljebb görgetve van egy link, onnan tudod letölteni. Windows XP előtti verzión nem tudom, ha működik a program, de hamarosan lesz Java verizó is!

Avatar Tupacko
2008. május 4.
12:47

“To run this application, you must install one of the following versions of the .Net Framework: v2.0.50717
Contact your application plóublisher for instructions about obtaining the appropriate version of the .Net Framework.”
Nekem ezt írja ki

brown 2008. június 6. - 08:37

Az új szótárt itt lehet letölteni: http://webpillango.org/2008/05/15/mar-java-photoshop-szotar-is/
Az oldalon megtalálod a .NET framework letöltésének helyét is.

Avatar Tupacko
2008. június 6.
11:13

Csupán annyi, hogy KÖSZÖNET érte!

t.j.8 2008. augusztus 26. - 17:20

Használd egészséggel 🙂
Remélem az újabb változatot töltötted le, aminek az elérését az elöző kommentben írtam.

Avatar Tupacko
2008. augusztus 26.
18:41