WebPillangó 2 Public Beta

Írta: | 2008. augusztus 29. | kategóriák: Blogolok, Hírek, Web

Eljött ez a pillanat is. Több, mint egy év után elkészült a WebPillangó 2. Remélhetőleg egyszerübb lesz kezelni és több hasznos eszközzel sikerül élvezhetővé tenni a böngészést. Az oldal még nincs végleges állapotában, több oldal nem elérhető. Ezeket idővel megoldom. Kérlek, ha bármiféle észrevételed van, írd meg! Ha hibát jelentesz, kérlek írd meg azt is, hogy milyen böngészővel nézed.

Készült három 125×125 pixeles reklámkép is. Amennyiben úgy érzed, terjesztenéd az oldalt, ezekkel nyugodtan linkelhetsz a WebPillangóra. Az egyedüli dolog amire kérlek, hogy a misztikus három w nélkül írd a linkben a domaint, vagyis így: http://webpillango.org/ Hamarosan arról is több infót szolgáltatok, hogy milyen előnyöd származhat, ha linkelsz az oldalra. Ez még fejlesztés alatt áll.

WebPillangó 2, 125x125 banner WebPillangó 2, 125x125 banner WebPillangó 2, 125x125 bannerÉrtékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresSzia!

A jobb felső sarokban a gyorsgombok direkt vannak elbújtatva kicsit?

Csoki 2008. augusztus 29. - 16:42

Hát, elált a lélegzetem mikor megláttam az új dizájnt. Nekem nagyon bejön. Csak kicsit (nem fikázásból mondom) a komment box háttere eltér a honlapon lévő többi zöld szin árnyalatától.
De mind 1, lehet csak engem zavar egy picit.Amúgy sztem minden király :D, sok sikert a további WebPillangóhoz!

Hawk 2008. augusztus 29. - 18:13

kitettem az oldalamra, bár, igaz, még a honlapom nincs feltöltve sehova 🙂 de ha felteszem, akkor már látható lesz 😉 nagyon megfogott a honlap

lowert 2008. augusztus 29. - 18:21

Faján néz ki így élőben, gondolom a most még üres részek fel lesznek töltve…csak egy valamit nem találok…hol lehet bejelentkezni?

Yeti 2008. augusztus 29. - 18:26

Nos, elsőként írok az új kommentáló dobozba 🙂 Sajnálom, hogy eddig az oldalon senkinek sem volt semmiféle észrevétele.
Köszönet mindenkinek, aki segített észrevenni kisseb hibákat vagy csupán elmondta a véleményét.
Az első nagyobb változás a láblécben volt. Többen is panaszkodtak, hogy túl élénk volt a zöld és hát a mintázat is fölösleges volt. A footer most kissé megváltozott az eredeti elképzeléshez képest, de nem bánom, hiszem úgy érzem, messze jobb lett.
Ezzel kapcsolatban is várom a véleményeket.
Látom szavaztak is, ennek örülök 🙂

Avatar Tupacko
2008. augusztus 30.
00:11

Szia, jobb oldalon az Archívum, kategóriák, és a Fórum kisablak blokkok FF2 alatt teljesen kicsúsznak jobbra.
Egyébként szép munka.
Ja, a header kép IE6 latt kb. 1px-el jobbra csúszik, FF2 alatt meg balra.

HSLaszlo 2008. augusztus 30. - 09:10

Hát, én tegnap már írtam kommentet, de azt írta ki hogy moderálásra vár (vagy valami ilysemi)(biztos még valami nem volt megcsinálva rendesen.
Annak a hozzászólásnak a lényege annyi volt hogy kicsit nem illik a honlaphoz ez kommentáló form (nem fikázásból mondom) szóval valahogy ez nem olyan zöld árnyalat mint ami a honlap többi részén van.
Amúgy nekem azért bejött a footer mintázata, de az igaz hogy így jobb let, esetleg ha lennének rajta olyan átlós cíkok mint a logóba(ahol írja, hogy Üdv a WebPillangón!,) de ez csak javaslat, építő jellegű kritika.
Amúgy minden nagyon szép lett, engem legalábbis nagyon megragad.
További sok sikert,
Hawk

Hawk 2008. augusztus 30. - 14:21

Gratulálok!
Sokkal szebb az arculat ˝élőben˝ mint képen.
Hamarosan kirakom valamelyik reklámképet az oldalamra.

Kovger 2008. augusztus 30. - 14:31

Már kezdtem megijedni, hogy nem lesz mégsem új Webpillangó. És lássanak csodát, az új dizájn végre életnagyságban! 🙂 Csak gratulálni tudok ismételten!

? milhó 2008. augusztus 30. - 14:58

Szép munka.
Igazából a láblécet sehol sem szoktam nézni. Részemről a tartalom a fontos.
Jobb oldalon a “barátok,linkek” doboz fölött sok kis kocka jelenik meg, s csak utána a “segédletek, írások” doboz.

pazzo 2008. augusztus 30. - 20:25

Hála a véleményt mondóknak, újabb hibákra derült fény. Ezeket javítottam (pl. 800×600 felbontásnál nem csak széles volt az oldal, ahogyan az el volt képzelve, de szétesett. Ez most már javítva van).

Avatar Tupacko
2008. augusztus 31.
13:52

Hello
Nem hiba csak észrevétel hogy a keresésnél beleírnám a boxba hogy “Keresés…” vagy pedig úgy rendezném az elemket hogy a keresés és a gyorsgombok egymás mellé kerüljenek . Szerintem..

G3Ri 2008. augusztus 31. - 16:34

Elnézést kérek mindenkitől. Valami a torkán akadhatott a blog spamszűrőjének (pedig az nem változott, ezt használom már több, mint fél éve).
Nos, sorban a válaszok:
Csoki: igen, direkt vannak elbújtatva
Hawk: nem tökéletesen egyformák a zöldek, de az alap színek ugyan azok. Azért lóg ki az oldalból, mert úgy akartam 🙂 Lássa a látogató, hogy itt lehet kommentelni.
lowert: köszönöm a linket és köszönöm a mailt is 🙂
Yeti: bejelentkezni itt lehet: http://webpillango.org/wp-admin/ Lehet teszek majd még egy gombot a három mellé, ami a bejelentkezést fogja szolgálni, úgyis van még annyi hely 🙂
HSLaszlo: FF2 alatt nem néztem meg a designt, de megfogom próbálni telepíteni az FF3 mellé. A fejléc elcsúszása fura dolog, ugyanis van akinél jelentkezik és van akinél nem. Még szólta, hogy el van tolodva. Összenéztük az operációs rendszert, a böngésző verziószámát, buildszámát, mindent, amit tudtunk … egyforma volt. Telepítettem, majd leszedtem a Firebugot. Ez sem oldotta meg a gondot, nálam továbbra is szép volt. Néztem egyik barátomnál … ott is jó volt. Sajnos nem tudok rájönni mi lehet a gond. Esetleg valakinek ötlet?
Hawk: csíkozás nem lesz. Azért vettem le a mintát is, mert túlságosan “komplikált” volt a footer. Így tisztább, áttekinthetőbb és nem annyira éles. A szöveg nem venné jónéven a vonalazást (így is eléggé nehezen olvasható bizonyos képernyőkön).
Kovger: köszi!
milhó: köszönöm 🙂
pazzo: köszi! Itt a footerben is van tartalom 🙂 Ha valaki címszavak szerint szeretne böngészni, ott megteheti! A kis kockák alatt nem tudom mire gondolsz :S Ha gondolod, küldj egy levelet egy screenshottal. Előre is köszönöm.
G3Ri: az első designon még volt benne szöveg. Nem véletlen került ki a szövegdobozból. Sokakat elijeszt … nem tudják mit csináljanak vele (fura, de ez van). Megaztán JavaScript nélkül nem is nagyon megoldható, hogy a szöveg eltünjön, amikor az illető rákattint.

Köszönöm az észrevételeket. A tartalom feltöltését ismét mellékvágányra teszem (igen, már készülnek a hiányos részek) és megpróbálok a “spam megjegyzések” végére járni.

Avatar Tupacko
2008. augusztus 31.
18:36

na végre működik, 🙂 nagyon jó a honlap

lowert 2008. augusztus 31. - 19:45

Tupacko, én köszönöm a fáradozásaidat, és a hiba javítását 🙂

lowert 2008. augusztus 31. - 19:49

Bocsánatot szeretnék kérni a problémákért. Úgy tünik semmiféle átállás nem tökéletes, bármennyire is szeretnénk. FF2 alatt is megnéztem a hibákat és orvosoltam. Az egy pixeles eltolodások a fejlécben véletlenszerűen jelentkeznek. FF2 alatt van, FF3 alatt nekem nincs, havernak van, szóval még nem tudom mi lehet. A spam szűrőt még nem sikerült tökéletesen kijavítni, de remélem a héten erre is sor kerül majd. Az oldal hiányossagainak feltöltése után újabb leírások látnak majd napvilágot, 12 vázlat már elő is van készítve 🙂

Avatar Tupacko
2008. augusztus 31.
21:34

Hm.Csak az én kommentjeim nem jelennek meg már két napja.

pazzo 2008. augusztus 31. - 23:13

Már hogyne jelent volna meg 🙂 http://webpillango.org/hirek/webpillango-2-public-beta/#comment-842
Én két kommentet kaptam a spamszűrőben. Mindekttő ugyanazt írta, szóval csak az egyik jelent meg. Ez az esetek 99% így volt 🙂

Avatar Tupacko
2008. szeptember 1.
09:32

Megpróbáltam megoldani a fejléc egy-két pixeles jobbra-balra vándorlását. Lokálisan teszteltem IE 6, IE 7, FF 2 (2.0.0.16) és FF3 (3.0.1) alatt. Tökéletesen működik. Ha esetleg valakinél továbbra sem működne, az kérem jelezze.

Avatar Tupacko
2008. szeptember 1.
20:43

sziasztok! csak jelenteni szeretném, hogy nálam még mindig elcsúszik egy picit, de csak 1280×1024-es felbontással, és CSAK Maxthon 2 böngésző alatt, nem fontos kijavítani, csak észrevételként mondom, le is fényképeztem, hogy lássátok, nálam hol jelentkezik:

http://kepfeltoltes.hu/view/080902/Untitled-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

lowert 2008. szeptember 2. - 15:42

Köszönöm az észrevételt!

Avatar Tupacko
2008. szeptember 3.
12:01

Gratula! Nagyszerű! Nálam tökéletes minden. Tetszenek a színek. Nem gondoltam, hogy már most készen leszel vele, meg is lepődtem. Gratulálok mégegyszer 🙂 Nekem is kell egy ilyen :))

Jana 2008. szeptember 12. - 21:04

Örüloök, hogy tetszik. Azért még nincs egészen kész, de hamarosan meglesz a két hiányzó oldal is.

Avatar Tupacko
2008. szeptember 13.
12:59

Egy gyors észrevétel: a trackback URL biztosan jó? Csak mert megegyezik a bejegyzés URLével, ezt így enem tudom helyesen kezeli-é a motor 🙂

DjZoNe 2008. október 10. - 18:55

Köszönöm! Észre sem vettem 🙂

Avatar Tupacko
2008. október 10.
22:03