WebPillangó 2, övtől fel!

Írta: | 2008. június 25. | kategóriák: Blogolok, Design, Hírek

A kommenteket figyelembe véve elkészítettem az oldal felső részének a javított változatát. A betűtípusokat kicseréltem Verdanára, a színekkel is eljátszodtam, illetve a fejléc szövegét és zsúfoltságát is próbáltam korrigálni. A tartalmi résznél megváltozott a fejléc háttere (narancssárgáról kékre) és a fejléc szövegének színe (erdész zöldről mély kékre). Ez nem tudom mennyire jó így, de van akinek így tetszik. Az oldallécben is van változás. A partnerek gombjai kerültek alaposabb kidolgozásra, illetve a Photoshop szótár kapott új reklámfelületet.

WebPillangó 2 fejléc design

Kérlek ne fogd vissza magad, írd le, amit érzel: ha rossz, akkor miért rossz, ha tetszik, akkor mi tetszik. Erre azért van szükség, hogy az új WebPillangót Te is a magadénak érezhesd, illetve hogy a lehető legjobb oldallal bővítsük az amúgyis felhigult webet.

Köszönöm!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresDe nagyon webkettes 🙂

DjZoNe 2008. június 25. - 16:08

Nos, az az egyik cél 😀

Avatar Tupacko
2008. június 25.
16:16

Nekem nagyon tetszik, nem sok változást látok, talán a partnerek a szembetűnőbb. Nekem az is és ez is tetszik, bár a narancssárga nekem jobban bejött.

Jana 2008. június 25. - 16:28

A narancssárga dologban ezek szerint egyet értünk 🙂 Azért változtattam meg, hogy ilyen változatot lássatok ti is, az interneten.
Köszönöm a véleményed!

Avatar Tupacko
2008. június 25.
17:16

Nagyon jó! Hozzá ne nyúlj! Én már csak az online változatot várom, de nagyon! ;o)

milhó 2008. június 25. - 19:05

Az sajonos még odébb van. Jövő hetem az utazásból fog állni, aztán egy félig meddig új életmódhoz kell hozzaszkojak 🙂

Ami nagyon érdekel: mi a vélemény a kék fejlécről a tartalmi részben. Legyen kék a kékkel, vagy a régi, narancs a zölddel? 🙂 Ezt feltétlen írjátok le, amikor véleményt mondtok, mert nem tudom eldönteni (túl sok féle véleményt hallottam, de úgy akarok dönteni, ahogy a többség jónak látja, egyszóval objektíven)!

Avatar Tupacko
2008. június 25.
19:36

Szerintem jó mindkettő.
Talán az újhoz a kék jobban illik.
Igen. Talán az. Egy szavazat oda!

lemegyek 2008. június 25. - 21:52

Értem, köszönöm! 🙂

Avatar Tupacko
2008. június 25.
22:15

nagyon jó, a látom a csikozás átlátszóságát lentebb vetted :Dnekem nagyon tetszik, már nem annyira zsúfolt

Yeti 2008. június 26. - 10:25

Igen, valóban. Próbáltam megfogadni a tanácsaitokat, hiszen azért kértem, és ahoz méltóan formálni az oldalt 🙂

Avatar Tupacko
2008. június 26.
11:29

A véleményem sajna nem változott – szerintem ronda.
Mi nem tetszik rajta? A gond az, hogy ezt nem lehet leírni, egyszerűen nem az én design világom.

Mondok pár oldalt, amik tükrözni tudják az ízlésemet (az első helyen van az, ami a legjobban tükrözi az ízlésem):
1.) rcoffroad.hu, 100%-ban.
2.) Savaria (mivel warezzel foglalkozó oldal, ezért csak nevet írtam), de ez csak 94%-ban.
3.) tutorial.hu, 84%-ban.

TrE 2008. június 26. - 16:47

Ez a kékes stílus nekem jobban bejön, mint az előző terv:)
Egyedül ami most így hirtelen nem tetszik, az az oldal céljánál lévő rész…valahogy a felsorolással egybekeverve így elsőre nem igazán jött le nekem, hogy az ott egy felsorolás akar lenni 🙂

Balou 2008. június 26. - 23:52

A véleményem: A betűtípus sokkal jobb így.. ami a kék fejlécet illeti, nekem sokkal jobban tetszik az előző. A “csíkozás” elhalványítása kimondottan jó ötlet volt.. A partnerek és a ps szótár rész is sokkal jobb lett.
Ami nekem kicsit furcsa az fent a kereső és az RSS ikonok. Úgyértem elrendezés szempontjából. Szerintem a szövegmezőbe kellene ez: “Keresel valamit?” a gyors gombok feliratot meg ellehetne hagyni. Az viszont jó, hogy az RSS ikonok kisebbek lettek.

Egyébként összhatás szempontjából nagyon jó, harmonikusak a színek, áttekinthető.
Gratulálok és további sok sikert.

torokzsolt 2008. június 27. - 00:34

Sztem gyönyörű, csak 1 a bibi, méghozzá a szó, és enter alatta azok az ikonok kicsit mintha lelennének vágva, s nemtom, nekem valahogy szűrja 1 csöppet a szemem.
Amúgy minden jó és csak így tovább!

Hawk 2008. június 27. - 02:29

hat ez a hupikek szerintem nem megy a zoldel, egyaltalan…. de ez is csak egy velemeny, en megprobalnam halvanyitott feketevel(tudom ezt szurkenek hivjak) vagy egy erosebb kekkel esetleg…

normy 2008. június 27. - 10:28

TrE, szerintem a 100%os oldalad nagyon zsúfolt tartalmú 🙁 Na, de hát sajnos mindekinek nem tetszelhet a design. Vannak elemek amik nekem nem tetszelnek annyira, vagy másképp tetszettek, de a többség dönt 🙂 Azért remélem visszatérő látogató maradsz. A tartalom a lényeg. Nagy valószínűséggel, nyáron lesz időm arra is!
Balou: igen, az valami felsorolás akart lenni 🙂
torokzsolt: a betűk és a halványabb vonalazás egyaránt a Ti érdemetek, Ti ajánlottátok 🙂 Köszönöm!
Hawk: majd még dolgozom az ügyön
normy: a hupikék … nekem is a halvány narancs a zöld betűvel jobban harmonizál, de egyelőre úgy látom a kékre több szavazat jött.

Köszönöm az eddig elhangzott véleményeket!

Avatar Tupacko
2008. június 27.
14:41

hát nekem fent a menüben (főoldal, fórum…) valahogy nem tetszik a háttérszín amikor rámutatunk..nem tudom miért de elég furcsa így :/

Yeti 2008. június 27. - 23:03

A menü nem igazán változott 😀 Mi nem tetszik pontosan? A szín? A forma?

Avatar Tupacko
2008. június 28.
00:06

Jobb mint az előző, a színvilág is nagyon elvan találva, viszont nagyon zsúfolt… sztem még a “tapasztaltabb” netezők se tudják igazán,h hova is nézzenek az oldalra tévedve… a lap tetejétől kb 450pixellel lentebb található a tartalom,ha vki mint pl most épp énis 1280×800 felbontással böngészik,kapásból görgetéssel kezdheti… tényleg ennyi minden kell fentre? most nemarra gondolok,h szedd le az adsenses csíkot mert nemabból fox megélni… senem arra,h totál minimalistára vedd a dolgot, de lehetne rajta még variálni, faragni… v mondjuk egy külön oldalt szánni a bemutatkozás számára,h mirőlis szól az oldal, lehetőségek, stb…
Am meg grat. télleg, csak így tovább:)

Kowach 2008. június 28. - 20:25

Köszönöm a kritikát 🙂 Még gondolkodom a dolgon, hogy próbáljak csökkenteni a fejléc méretén. Az igazság az, hogy azt a zöld sávot nem akarom megszüntetni. A teljes designt nem szeretném feldobni, csak olyanná próbálom formálni, amit a közösség nagyrésze elfogadhatónak talál 🙂 A következő verziónál bizonyára figyelembe fogom venni, hogy ne legyen túl mélybenyúló a fejléc.

Avatar Tupacko
2008. június 28.
20:48

Lassan megérlelődött bennem egy vélemény, ha nem gond elmondom.

Nem kell mindenkinek megfelelni :o) Ahány ember annyi ízlés, ha tulságosan a hozzászólásokhoz igazítod a dizájnt, nem marad meg az oldal fő irányvonala. Szerintem remek az oldal, és senkit se fog zavarni amiket írnak, ha először látná valaki az oldalt, annyit mondana huhh, ez szép. Ez csak a bőség zavara :o)

Szóval újra csak gratulálok hozzá, de próbáld jobban érvényesíteni a saját elképzelésed.

Kisztián 2008. június 29. - 10:27

Köszönöm a véleményed 🙂 Egyrészt igazad van, viszont egy bizonyos fokig próbálok úgy igazodni a kritikákhoz, hogy az alapelképzelést is szemelőtt tartom.

Avatar Tupacko
2008. június 29.
11:38

Tökéletesen érthető a célod, csak ne hagyd hogy eltérítsenek :o)

Kisztián 2008. június 29. - 11:43

Nagyon stílusos lett! Szép munka!

Gabesz 2008. július 2. - 15:24

Hello!

En eddig nem nagyon kommenteltem ide, de azert eleg surun nezek errefele !

Jo hogy, kikerdezed az emberek velemenyet, de en biztos nem engednek a 21-bol ,ha a sajat oldalamrol lenne szo !

Raadasul ,fentebb el is mondtad a lenyeget :`A tartalom a lenyeg` es ez teljesen igy is van !

Nekem speciel nem tetszik, de csak azert mert engem rendesen ver a viz ettol a web 2.0 mizeriatol ,aminek elvileg lenne ertelme ,de az esetek 99%-ban kimerul a glossy gombokbol es a csikozasbol ! Es aki egy kicsit is torodott a W3C-vel az mar jonehany eve probal valid kodot irni !

Igazabol nekem teljesen mindegy , hogy milyen a design ,amig kello rendszeressegu es minosegu bejegyzes szuletik !!

Amig ez igy all ,addig olvasni fognak !

balta 2008. július 4. - 00:11

Gabesz, koszonom.
balta, koszonom a te velemenyedet is. Egy dologban viszont nem ertek egyett, megpedig abban, hogy a W3C kizarna a web 2.0 designt. Miert is? Azert mert az eg adta egy foldon semmi koze a kettonek. Egy glossy, csikos weboldal epp ugy lehet szabvanyos, mint egy minimal weboldal szabvanytalan 🙂 Nekem a szinvilag tetszik es az nem fog valtozni egyhamar 🙂

Avatar Tupacko
2008. július 4.
11:10

Egyetértek Tupackoval. Nem nagyon bírom ezt a “2.0” fikázást, azért mert csíkos és fényes, még nem feltétlenül ronda vagy sablonos. Ha van mögötte elképzelés és ötlet, nagyon is jól mutat, példa erre ez a dizájn.

A jegyzettömbben készült weboldalaknak leáldozott, akár tetszik akár nem. Tudom hogy jól tud kinézni egy alaposan elkészített kód, de azt senki sem nézi netezés közben.

Kisztián 2008. július 4. - 11:17

Most látom hogy hiányzik egy r a nevemből :o)

Krisztián 2008. július 4. - 11:18

Szerintem a web2-ben a design a leg elhanyagolhatóbb dolog. Oké, nyilván benne van, és most amiben nincs glossy az szar.

De szerintem a “community driven” funkciók fontosabbak, a web2-ben, mint maga a layout.

DjZoNe 2008. július 4. - 11:21

Szerintem abszolut nem aldozott le a jegyzettombos designnak 😉 A jo oldalakat ma sem WYSIWYG szerkesztokkel keszitik, hanem szoveges formaban kodoljak le. Rengeteg elonye van, ezek kozt: altlathato kod, ami segitsegunkre van a tovabbfejlesztesnel, optimalisabb kod, ami csokkentheti a weboldal meretet, de mindekeppen keresomotor baratabb, stb.
Ellenpelda arra, hogy lealdozott a jegyzettombos weboldalkeszites: Mac – textmate, Windows – intype, notepad (++, 2, stb…), Linux – gedit, jEdit, stb.

Avatar Tupacko
2008. július 4.
11:23

Azért azt tisztázzuk hogy a webkettő nem a dizájnról szól, ez csak egy “melléktermék”. De azt ne mondja senki hogy a dizájn nem számít, ronda oldal nehezen tud betörni.

Krisztián 2008. július 4. - 11:26

Tupacko: természetesen nem azt mondom hogy nem kell, én is sokat használom. Inkább arról a beidegződésről beszélek hogy csodálatos kódot irunk, a dizájn meg sehol. Kell találni egy középutat.

Krisztián 2008. július 4. - 11:28

Krisztián, nyilván.

De eddig mindenki a layoutról vitázott, arról nem sok szó esett milyen új funkciók lesznek benne. Csak az, hogy “nekem nem tetszik a szine, a szaga…” 🙂

DjZoNe 2008. július 4. - 11:28

DjZoNeval is egyet ertek 🙂 A web 2.0 foleg a kozossegi dolgokra alapul, az az eszenciaja. Ellenben en a designra is szeretek hangsulyt fektetni, mivel szeretek grafikazni es alkotni. Tovabba a web 2.0nek is van egy design resze, barki barmit is mond vagy barmit is akar igazolni. Vannak olyan elemek es trendek, amelyek egyertelmu jelei a 2.0 web esztetikajanak, megjelenesi formajanak.
A WebPillango talan legszocialisabb resze a Netikett lesz … ott 80% a latogatok kezeben lesz a tartalomigazitasnak, lesz hozza API, stb. Van egy nehany otlet, csak ido kell ahoz is, mint minden mashoz 😀

Avatar Tupacko
2008. július 4.
11:29

Pont erről beszélek, látod hogy mindenkit a dizájn érdekel :o)

Krisztián 2008. július 4. - 11:30

Nagyon jól mondod Tupacko.

Krisztián 2008. július 4. - 11:31

DjZoNe, ebben azert nem ertek egyet veled, mert ebben a bejegyzesben a jovobeli WP2 kulalakjarol van szo 🙂 Szoval itt a design a vita targya. Az oldal onmagaban web 2.0 meg nem is. Ha azt nezzuk, hogy a web 2 resze a forum es a blog is, akkor kozossegi oldalrol beszelhetunk. Lesz az oldalon egy RSS olvaso is, ami temaba vago hireket fog megjeleniteni, ez meg ami web 2. Az oldal egy oktato es egyben tapasztalatcserelo kozossegi oldal, de nem latom, mivel tudnam eroteljesebben masodik generacios webe tenni. Lenyegeben, az oldal fo celjat igy is szolgalja 🙂

Avatar Tupacko
2008. július 4.
11:36

Nézd, nem tudom mennyi látogatód van.

De tudom, hogy nézted már a blogom, és nincs agyon designolva, de a napi 1200-1500 egyedi látogatóm megvan 🙂

Szerintem nem a design a legfontosabb, ami ennyit kell pezsegni 🙂

DjZoNe 2008. július 4. - 11:41

Kevesebb, sokkal kevesebb a latogatom. Az egyedi latogatok szama, jelenleg tizszer kevesebb 😀 A designra nagyreszt azert szanok idot, mert kedvem lelem benne. Nem kotelessegbol, hanem szorakozasbol epitem az oldalt 🙂 Teged meg igen, eleg gyakran latogatlak. Jo mediat talalni a blogodon 😀

Avatar Tupacko
2008. július 4.
11:45

Nem szokásom hozzászólnom dolgokhoz de most megérdemel a dolog ennyit. 🙂

Gratulálok szép lett. csak így tovább.

Gábor 2008. július 7. - 00:52

Koszonom 🙂

Avatar Tupacko
2008. július 7.
09:17

Grat, nagyon jól néz ki… 🙂
Ha összehasonlítom az előző postban szereplő képet és ezt, akkor csak pozitívumot látok. 🙂

d0cz1 2008. augusztus 21. - 14:56

Köszi! Lassan kézzelfogható lesz a lekódolt sablon is. Még egy kis idő. (még nem kezdtem el, de lekódolni egy-két nap, csak most sok volt az egyéb dolog, pl. utazás).

Avatar Tupacko
2008. augusztus 21.
15:44