WebPillangó 2, a Te kezedben van!

Írta: | 2008. január 29. | kategóriák: Blogolok, Hírek

Lassan eljött az idő egy nagyobb frissítéshez. A WebPillangóról van szó. Sajnos azt kell tapasztaljam, hogy még mindig nem elég jó az oldal. Ez alatt az értem, hogy a grafikával sem vagyok megelégedve és az oldal funkcionális felépítése is szinte már szörnyű, amikor tudom, hogy jobban is meglehetne oldani. A tartalom is kissé eltért attól, amit nyújtani akart a WebPillangó, ezért tartalom szempontjából is szigorításokat tervezek.
Az tény, hogy idén tavasszal kikel a már bebábozott WebPillangó 2. Amire megkérlek az, hogy vagy itt, vagy a fórumon, írd le véleményed: mit szeretnél változtani az oldalon és mit szeretnél megőrizni.
Köszönöm a véleményed!Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresSzia!

Szerintem szuper az oldal, bár a gazdája mindig talál kivetni valót benne. Én most kezdtem el WP-vel foglalkozni, nem is nagyon tudom mi a helyzet. Ha már a kinézet változásáról beszéltél, szerintem azon nem sokat kell javítani. Viszont szívesen látnék az oldalon leírást WP sablon készítésről. És néhány használtabb plugin részletesebb bemutatására is igényt tartanék. Most hírtelen ezek jutnak az eszembe.

Csak így tovább. üdv

TTSZ 2008. január 30. - 20:11

WP sablonkészítésről vannak részletes leírások az oldalon. A design szerintem nem elég használható, illetve szeretnék néhány olyan lehetőséget beépíteni az oldalba, amit evel a kinézettel már nem tudok megetenni. WP pluginekről írni? Felvéve a listára 😀 Köszi az ötletet és a szép szavakat!

Avatar Tupacko
2008. január 30.
20:15

Szerintem nem mindíg a grafikát kell módosítani.
Nem szabad hogy a felhasználó figyelmét a grafika vonja el.
TS Solutions..
Mint régen. Sok sok leírás, sok sok tutorial amiből én nagyon sokat tanultam. és nagyon szerettem.
De szerintem így is nagyon jó az oldal.
De Te döntesz.

AAron 2008. január 30. - 22:15

AAron, nagyon örülök, hogy már régi látogatóm vagy, és remélem ez még sokáig így is marad. Most is igyekszem a sok sok leírásra és a sok sok egyébre is, csak a helyzet kissé megváltozott azóta, amióta nem sulis, hanem “önellátó” vagyok. A mostani oldalnak nem hiszem, hogy gond van a grafikájával. A fő változást használhatósági okokból sürgetem (pl. 100 képponttal lehetne szélesebb az oldal, mert 1024px képernyőn úgy is kifér, de 800px képernyőn így sem). Van még egy két oylan dolog, amit jó ötletnek tartok és nagyon hasznosnak látom a jövőben is. Nem az én érdekem fogja szolgáni, hanem megkönnyíti a látogatók információ szerzését, stb.
Amíg nincs kész, addig nem szeretném kiadni az ötlelteimet, viszont VÁROM, hogy ti is hozzáadjátok a ti ötleteiteket, hogyha szeretnétek valami újat látni az oldalon.

Avatar Tupacko
2008. január 30.
23:29

Tupacko,

a WebPillango szerintem igy jo ahogy van!

Ha mindenkepp valtoztani akarsz, akkor haladj a web2.0 tendenciait kovetve, itt-ott megelozve!

Mire gondolok?

– erositsd a kozossegi szellemet,
– fokozd az interaktivitast
( jelenleg a belinkelt blogom, szamara hatha talalok otletet, mert meg nem verik ki a biztositekot a kommentezok)
– keresd meg a Hosszu Farok (Long Tail), azon terulteit melyeket le tudsz fedni…

Lehet bennem van a hiba, de nem latom hogy penzt keresnel a blogoddal… ( Google AdSense-t leszamitva)
Keress vele!

Amugy igazabol, ket igazi alternativat latok, vagy tovabb szelesited a repertoarod, vagy sokkal jobban leszukited, en ez utobbira biztatlak, annak ellenere, hogy sajnalnam…

Sok Sikert!

Udv: Istvan

KarrierExpressz 2008. január 31. - 23:01

Köszi a tanácsokat. Nos, elárulni nem akarom, mi hogy lesz, de annyit “kiszivárogtatok”, hogy:
közösségi szellem erősítés: kipipálva
interaktivitás többszörözése: kipipálva
pénzkeresés: az oldalt nem pénzért futtatom hanem, mert szeretnék segíteni, ingyen, és mert blognak/portfoliónak is szánom. Igaz, nem esik rosszul, ha valaki rákattint a hírdetésre. Ezúton is Köszönöm az összes jó szándékú Kattintónak!
the long tail: nos, én próbálom a magam útját járni. Miért? Hiszem azt, hogy a kreatívitás fontos! Stratégiában is kell kreativitás és kell a tapasztalat is. Ha majmolok felállított teóriákat, azzal sokat nem érek. Hamarabb, ha több dolgnak is utána olvasok és készítek belőle egy alkalmazható elegyet, ami jónak is tünhet. No, majd meglátjuk.

Avatar Tupacko
2008. február 1.
00:37

Nem tudom mit gondolsz a Long Tailrol, de szerintem nem egyről beszélünk, mert ha te nem is akarsz hódolni, akkor is most is azt teszed:
egy rétegpiacot szolgálsz ki információval és egyéb szellemi javakkal!

KarrierExpressz 2008. február 1. - 04:46

Általános értelembe véve, minden (al)weblap egy réteget szólít meg 🙂

Avatar Tupacko
2008. február 1.
11:08

Sok hasznos leírás számomra többet jelent minden dizájnelemnél. Ha gazdagon tele lenne az oldal jófajta leírásokkal, akkor felőlem sima text file is lehetne 😀

K.Zoltán 2008. február 4. - 20:11

Köszönöm a véleményt. Igyekszem a leírásokat is fokozni. Csupán ídő kérdése az egész. Szívesen látok bárkit, aki leírást szeretne publikálni az oldalon! Bővebb információt az Impresszumban olvashatsz, ha érdekel a téma!

Avatar Tupacko
2008. február 4.
21:20

Szerintem lehetne egységesíteni a fórum, és a weblap kinézetét.

TrE 2008. február 16. - 21:56

Szandekomban volt, de tul nagy munka … egyelore. Bar, idovel elkepzelheto az is 🙂

Avatar Tupacko
2008. február 16.
21:59

Végülis senki nem kötelez rá, hogy x idő alatt csináld meg a weblap, és a fórum kinézetét is (feltéve ha egységesíteni akarod) ;).

TrE 2008. február 17. - 12:18

Így van 🙂 Lehet idővel nekilátok SMF sablont is készíteni, s akkor lesz egységes kinézet, de legalábbis hasonló. Addig szerintem jó a mostani: jól átlátható, könnyű kezelni.

Avatar Tupacko
2008. február 17.
12:26

nos először is olvasgattam visszamenőleg is blogod és voltak olyan hozzászólások is hogy voltak régebbi blogjaid is ennek a blognak az “elődjei” szeretném megkérdezni hogy ezek a blogok/oldalak működnek még ha igen akkor légyszives egy címet eéőre is köszi mert nagyon tetszik a blogod tudniillik énis a photoshoppal ismerkedem és érdekelnek hasonló tutorialok meg ilyen efektek is

a bejegyzésre pedig : nem nagyon kéne változtatnod a blogodon nekem speciel nagyon tetszik már így is…
én még arra szeretnélek megkérni hogy ne tömd tele a blogodat raklámokkal meg hasonló villogó banner-ekel én ennyit szertettem volna….

un. 2008. február 27. - 15:47

A régi oldalak nem futnak már és az anyag nagyrésze sem került át az új oldalra. Sok írás viszont az alapjaiban megegyezik, csupán újra lett dolgozva, hogy megfeleljen az új oldal, vagyis a mostani WebPillangó 1-nek. A régi oldal itt volt található: http://tupacko.uw.hu
A blog nem tudom, ha tele van tömve reklámmal, szerintem elég kevés reklám van és az is (hála az AdSense inteligenciájának) eléggé az oldal témájába vág. Sajnos egy bizonyos fokig reklámokra is szűkség van, mivel az oldalt finanszírozni kell.
Az új design már több, mint két hete megvan, sajons a képte valós sablonba alakítani nem volt időm. Ahogy az oldal frissítéshiányából is látszik, túlzottan foglalt voltam/vagyok. Igyekszem javítani a helyzeten.
Utoljára, de nem utolső sorban, köszönöm az érdeklődést és a véleményt.

Avatar Tupacko
2008. február 27.
19:19

úgy gondoltam a reklámokra hogy most nagyon szuper csak maradjon is így megértem hogy kellenek 🙂 kinek nem??? (mámint az anyagiak 😀 ) és sajnálom hogy csak most találtam rád vagyis az oldaladra és most örülök és olvasgatom régebbi posztjaidat már egy pár trükköt ki is próbáltam photoshop alatt 😀 tetszik

un. 2008. február 27. - 20:12

Örülök, hogy tetszik az oldal. Regisztrálj a fórumba is és kérdezz bátran! Szívesen látunk.

Avatar Tupacko
2008. február 27.
20:19