Photoshop szótár frissítések

Írta: | 2008. május 10. | kategóriák: Blogolok, Hírek, Letöltések, Photoshop

A WebPillangó Photoshop szótár saját oldalt kapott. A további frissítésekről ott találsz információt, illetve a beszélgetés is ott folytatódik.

A techline-on írtam néhány várható frissítést a Photoshop szótárhoz. Ebben a bejegyzésben ezeket jobban ki szeretném fejteni.

Praktikusabb

Az első várható fejlesztés az, hogy eltünik a fordítás iránya. Ez okból kifolyólag a működése is változni fog, egyszerűbb lesz. Csupán a szót kell kiválasztani a magyar vagy az angol listából és az eredmény automatikusan megjelenik az ellentétes listában.

Online változat

Gondoltam online változatra is. Később arra jutottam, hogy ez több, mint valószínü nem lesz megvalósítva. Nagyon nincs értelme, mivel már van ilyen szolgáltatás. Ez természetesen igény szerint lehet, hogy változni fog.

Platform független verzió

Azokra gondolva, akik nem használnak .NET Frameworkot vagy éppen más operációs rendszeren futtatják a Photoshoppot fog készülni egy Java változat is. Ez többnyire egy “klón” lesz.

Photoshop plugin

Az említettek szép és jó dolgok, de mind az offline, mind az online verziót meg kell nyitni a Photoshop mellett. Tudom, nem gond a multitasking, ha fut a Photoshop, viszont kényelmesebb, hogyha ott figyel a kis legördülőlistás szótár a program valamely sarkában vagy éppen az ablak alapvonala fölött. Na már most ennek a beépülő egységnek az elkészítésével van néhány gond. Egyrészt nincs Photoshop plugin SDKm. Letöltése bár ingyenes, de különféle kérdésekkel bombáznak és nem szívesen adom ki az adataim 🙂 Másrészt nem tudom, hogyha C# összeférhető. Talán C++ program a Photoshop, de nem tudom biztosan. (C++ban is megoldaható, csak picitt húzósabb 🙂 )Jó kis cikk :p .
Én használom a PS szótárt és kiváncsian várom a frisítést.

Legenda9 2008. május 10. - 14:51

Hajrá,Hajrá, csak a WebPillangó 2vel is haladjá’ 😛

Viszont most utálni fogsz 😛 Egy baki:
“Csupán a szavat kell kiválasztani”

Balou 2008. május 11. - 00:40

Haladok, ahogy tudok 🙂 Miért utálnálak, mert én nem tudok helyesen írni? 😛

Avatar Tupacko
2008. május 11.
13:17

Hogy megy?

(Mivel készíted?)

Legenda9 2008. május 14. - 19:31

Per pillanat sehogy sem, mivel abszolut nincs rá idő. Amúgy Microsoft Visual Studio 2008 Professional.

Avatar Tupacko
2008. május 14.
20:09

Hát, az a plugin az jól jönne 😀

Yeti 2008. június 7. - 22:09

Egyelőre nem lesz plugin. Az idő az egy dolog, mert hónap végén lejár ez a tanév is, vége lesz a vizsgáknak. A gond főleg ott áll, hogy még mindig nincs Photoshop SDKm, illetve az eltérő PS verziók miatt, többféle plugint is kellene írni. Ha valakinek van PS SDK, legyen szíves és szóljon (ingyenes amúgy, csak adatokat kérnek cserébe).

Avatar Tupacko
2008. június 8.
09:52

sztem nem muszály valós adatokat megadni 🙂

Yeti 2008. június 8. - 12:15