Összegzés, tervek

Írta: | 2008. április 19. | kategóriák: Blogolok, Hírek

xSolutions egyik bejegyzését olvasva érdekesnek talátam az ötletet, hogy én is készítsek egy olyan összegző bejegyzést, ahol szükebb témákba vannak csoportosítva az összetartozó írások. A távoljövőben egy aloldalt is tervezek, ami minden írást tartalmazni fog, afféle “rendezet” oldaltérkép szerepet vállalva.

Néhány szóban a WebPillangó 2ről is szólnék. Bár lassan, de folyamatosan halad. A főoldal fejlécének és tartalmi részének a terve elkészült, már csak kritikára és lekódolásra vár. Hamarosan meglesz a teljes design és akkor a nyilvánosság elé tárom, hogy együtt tegyük szebbé, jobbá, használhatóbbá.Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresüdv…csak egy apróbb elírásra hívnám fel a figyelmet.
első blokk utolsó-előtti sora,”rendezett oldaltérkép”
viszont design-ra kíváncsi vagyok 🙂

GÁBOR 2008. április 19. - 20:52

Köszi a figyelmeztetést, pedig újraolvastam 🙂

Avatar Tupacko
2008. április 19.
21:02

Nagyon kíváncsian várom az új webpillangót!
Igaz most már lehetne egy olyan oldal ami a régi TS-hez hasonló tartalommal rendelkezik 😛

Csigusz 2008. április 20. - 11:52

Mit értesz ez alatt? A TS oldalakon sokkal gyengébb minőségű anyagok voltak feltöltve, azért is nincs itt annyi minden, mert sok nem érte el a mostani, szerintem még mindig alacsony minőségű, bejegyzések szintjét sem.
Ha a websablonokra célzol, akkor azt kell mondjam, hogy arra még sajnos várni kell. Azok az idők elmultak, amikor sok szabadidőm volt. Most még a WebPillangó 2 sablonját is nehézkésen tudom összehozni.
Minden kedves olvasómat arra kérem, hogy tartson ki! Lesz ez még jobb is, lesz itt még több tartalom is!

Avatar Tupacko
2008. április 20.
12:51

A websablon lenne az utlsó amire szükségem lenne 🙂
Ha jól tudom, akkor voltak kisebb php snippetek, szerintem azok rejtenek egy-két okosságot magukban

Csigusz 2008. április 20. - 18:14

Valóban volt egy két okosság 🙂 automatikus CSS menü generáló, oldalak levédése, stb. Azoknak is eljön az idejük, csak egyelőre vannak fontosabb dolgok is, amit hamarabb el kellene végezni a WebPillangó második kiadásának érdekében.

Avatar Tupacko
2008. április 20.
18:26

Rendezett oldaltérkép == sitemap, ami igen csak hasznos dolog tud lenni 🙂

Varsányi Martina (xSolutions) 2008. április 23. - 01:48

A sitemap az sima oldaltérkép 🙂 A rendezett oldaltérkép alatt azt értettem, hogy az összefüggő cikkeket egy csoportba tenném és nem a bejegyzés ideje vagy kategóriája szerintem rendezném. Ez természetesen kézzel megoldandó feladat (ha nem állok neki írni egy automatizáló szkriptet, amire jelen esetben nincs időm). Végülis a bejegyzés megszületett, ha nem is a teljes oldalt átfogó dolog. A lényeg, hogy a legfontosabb dolgok legyenek egy helyen: http://webpillango.org/2008/04/20/webdesigner-csemege/

Avatar Tupacko
2008. április 23.
18:12

A kettő nem mond egymásnak ellent 🙂
Van a keresőmotornak szánt sitemap xml és van, amit a weboldalad / blogod olvasóinak szánsz, ami leginkább olyan, mint amilyet te is megterveztél.

http://i-do-web.freeblog.hu/archives/2008/01/11/Sitemaps/

Varsányi Martina (xSolutions) 2008. május 3. - 10:19

Közel tökéletesen egyetértek, viszon van egy pici bökkenő 🙂 Én nem egy hagyományos oldaltérképet készítettem – s talán még fogok készíteni -, hanem egy zárt, lekerekített oldaltérképet. Nem is igazán nevezhető oldaltérképnek, inkább linkgyűjtemény. Ahoz, hogy egy linktár sitemap legyen, ahoz minden linket vagy az oldalon található linkek többségét tartalmaznia kell. Ez az én esetemben messze nem teljesül 🙂

Avatar Tupacko
2008. május 3.
13:04

Hmm, olvastam erről egy jó tanulmányt, előkeresem. Ma persze nem vagyok interneten 🙁 😀

Varsányi Martina (xSolutions) 2008. május 3. - 16:07