Megérkezett a Photoshop CS5!

Írta: | 2010. április 11. | kategóriák: Hírek, Photoshop

Az Adobe CS5 hivatalos oldala szerint holnap lesz a nagy bemutató! Ez részben igaz, részben nem. Az Adobe termékei sem kivételek az a szokás alól, hogy még a bemutató előtt felkerülnek különféle közösségi megosztó oldalakra: torrent oldalakra. Ebben a rövid bemutatóban nem azt mutatom meg, hogyan lehet ingyen letölteni az új Adobe Photoshop CS5 vagy az Adobe Creative Suite 5 egyéb részeit, mint példáúl a legálisan, betaként, és ingyenesen is letölthető Adobe Flash Professional CS5-öt. Néhány olyan videót válogattam össze, ami megmutatja, hogy a CS5re váltás nem olyan kis méretű, mint a CS3 és CS4 közti váltás, ami lényegében inkább optimalizálás volt.Számomra az egyik legfélelmetesebb újdonság a környezetet figyelembe vevő képjavítás-képfotlozás. Az elmúlt években robbanásszerűen terjedtek a hasonló context aware technológiák a számítástudomány minden ágában. Ennek egy erőteljes formája a CS5-ben is helyet kapott. Az alábbi videó magáért beszél! Ezrek munkáját fogják megkönnyíteni és azok is pillanatok alatt varázsolni tudnak majd, akik eddig nem, vagy csak nagyon hosszadalmas, fárasztó módon tudtak elérni hasonló eredményeket!

Egy másik csodás újítás, ami eddig nem is tudom, hogyan hiányozhatott, mivel ennél bonyolultabb dolgok voltak már a régebbi Photoshoppokban is, az a festés és ecsetkezelés terén jelentkezik. Foghatunk egy virtuális festéktartót és kedvünkre keverhetünk színeket és ecsetelhetünk!

Természetesen a nagy fejlesztések mellett a már meglévő eszközök és műveletek is javításra és optimalizálásra kerültek. Íegy például a CS3ban bemutatott Refine Edge is egy új, jobb algoritmussal dolgozik és segít kiválasztani a nekünk megfelelő kijelölést. Egy másik jó dolog, hogy a különféle réteg stílusok alapértékeit is személyre szabhatjuk. Egyéb hasznos dolgok, hogy ha több állomány van megnyitva és beakarjuk zárni a Photoshoppot nem kell mindeniknél eldönteni, hogy mentjük vagy sem, megtudjuk határozni, hogy mindet menti vagy éppen nem. A beállítások közt is érdemes lesz szétnézni majd, mert olyan érdekességek kaptak helyet, hogy ki és be lehet kapcsolni a multi-touch érzékelést és meglehet határozni, hogy a Save as … opció egy új mappába készítse a mentést vagy oda, ahol az éppen aktív dokumentum, ami menteni szeretnénk, eredeti helye is van. Továbbfejlesztették a színkezelést, az ecseteket már említettem, és még sok-sok mindent … Reméljük, hogy legalább annyira jó lett, mint amennyire be van reklámozva 🙂Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresKöszi, kíváncsian várjuk az új verziót.

StarZ3r0 2010. április 12. - 11:02

Lassan már nem is tudom követni az új programok megjelenését. De jó, hogy vannak 🙂

Dombalo 2010. április 13. - 22:48

Speciel a Content Aware Fill a Gimphez már rég megvan. 🙂

Bence 2010. április 14. - 14:17

Nekem csak egy kis félelmem van ezzel a content aware cuccal: fenemód el fognak szaporodni a “kamuképek”… addig nincs baj, amíg pistike arra használja, hogy az iwiw-en vagizzon vele a haverjai előtt… de nem hiszem, hogy pl. az Index, vagy társai ellenőrzik a beküldött képek valóságtartalmát…

Természetesen eddig is meg tudtak berhelni mindent, amit akartak…csak most ez a munkafolyamat leredukálódott 1-2 kattintásra, ami sok gondot okozhat :S Vagy csak én vagyok paranoid? 😀 (Persze emellett én örülök neki, jól fog jönni ez meló közben)

Balou 2010. április 14. - 15:06

Mondom, GIMPhez korábban is leredukálódott. Egyébként szerintem aki akarta, így is tudott kamuképet készíteni.

OFF: (Napi egy paranoiás? :D)

Bence 2010. április 14. - 16:05

Miert a negativum a fotosabb es miert nem a pozitivum?! 🙂 Atombobat is “csak” kettot dobtak le, de az egesz Foldet kepes atomenergia megmozgatni … Ha mindig azt nezne az ember, hogy rosszra is lehet hasznalni a dolgokat, akkor meg mindig barlangban elnenk. Lezert is lehet hasznalni jora is, rosszra is. Igy a puskat is. De meg egy villat is lehet nem megfelelo szandekkal hasznalni 🙂 Egyunk kezzel?
Szerintem a jot kell meglatni a dolgokban, elsonek.

Avatar Tupacko
2010. április 14.
18:43

Khm, mint írtam én örülök neki, mert hasznos lesz 😛 És azt is mondtam, hogy aki eddig akarta, megoldotta, CSAK most könnyebb…

SZVSZ én csak azért látom a “sötét” oldalát is, mert így is gombamód szaporodnak sajnos a neten az “alázzuk meg a többieket és sértsünk személyiségi jogokat” témájú oldalak, ahol különböző személyek iwiw-es és egyéb képeit dobálgatják fel kicsit átdolgozva, stb…De ez már nagyon off 😀

Balou 2010. április 14. - 20:21

Én az ódivatú 32 bites rendszeremmel még csak kipróbálni sem tudom. Így szerintem nagy vásárlói bázist vesztenek el…

lowert 2010. április 15. - 19:44

Azt meg hogy? Van 32 es 64 bittes is tudtommal (ugy irjak legalabbis).

Avatar Tupacko
2010. április 15.
20:54

Tényleg? Akkor én félrenéztem valamit…

lowert 2010. április 16. - 17:57

További infók nem csak a Photoshop CS5-röl. http://techline.hu/hirek/20100412_adobe_cs5.aspx

Stven 2010. április 19. - 11:34

hogy kell letőlteni?????

Hanna 2011. december 31. - 14:54

Van egy olyan érzésem, hogy csak előnézetet lehet letölteni, a végleges alkalmazás-csomagot meg kell vásárolni 🙂

Avatar Tupacko
2012. január 2.
22:21