Jó minőségű Youtube

Írta: | 2008. március 26. | kategóriák: Blogolok, Hírek, Web

Benjamin blogján olvastam, hogy végre egyszerübb formában is elérhető a jó minőségű Youtube a Firefox felhasználói számára. Eddig is tudott trükk volt, hogy a link végére ha odaírjuk, hogy &fmt=18, vagyis megadjuk a fmt (gondolom ‘format’) változót a kellő értékkel, egy más minőségű Youtube jelenik meg. Pl. http://www.youtube.com/watch?v=656sY5KYTpQ&fmt=18 A felhasználói felületen talán mindössze az változik, hogy a videó alatt megjelenik egy link a régi videoformátumban való megtekintéshez, a gyorasabb videóbetöltés érdekében.

A könnyítés abban áll a tűzróka használóinak, hogy létezik egy plugin a jobb minőségű Youtube videók megtekintéséhez:

http://mirror.midian.hu/betteryoutube_0.4.2.xpi

vagy

http://lifehacker.com…Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresÉn úgy olvastam, hogy a Youtube valami olyan fejlesztéssel állt elő, ami lehetővé teszi, hogy egy jobb minőségű videót is fel tudjunk tölteni, és az ilyen videóknál megjelenik egy link, amivel váltogatni lehet, hogy a jó vagy a rosszabb minőségűt akarod megnézni. Pontosan nem emlékszem már a cikkre, de kábé ilyesmit olvastam.

TrE 2008. március 27. - 15:38

Volt egy ilyen kezdeményezés, valóban, én is hallottam róla. Tudtommal viszont kissé másként áll a helyzet: eddig is megtartották a feltöltött videót úgy, ahogyan azt feltöltötted, de egy összesürített változat volt elérhető. Most viszont egy jóbb minőségű videó is elérhető a megfelelő sávszélességek és technológiáknak hála.

Avatar Tupacko
2008. március 27.
18:00

Értem, erről a módszerről egyébként még nem hallottam :).

TrE 2008. március 28. - 16:14

Ez nekem új informácio de tetszik.

AAron 2008. március 30. - 20:18

Pont a napokban néztem egy videót tecsőn és annak a leírásában volt, hogy írjam a böngészősávban a link végére, hogy “&fmt=18” és sokkal jobb lesz a minőség.. először azt hittem, hogy kamu, de tényleg működött.. =)

Wale 2008. március 31. - 05:19

Kipróbáltam ezt a karaktersorozatot; a te videódon, ami ide is be van linkelve, láthatóan jobb a minőség, más videókon azonban nem nagyon látom a különbséget. Lehetséges, hogy az én Rókám valami hűdeszuper változat lenne?

BonFire 2008. április 27. - 03:28

Nem minden videónak van jó minőségű változata. Általában a videó jobb alsó felénél van egy olyan lehetőség, hogy minőség választás. Ha az nincs, akkor nagy valószínüséggel nincs két változata a videónak.

Avatar Tupacko
2008. április 29.
23:45

hűha, és én még azt hittem, hogy a Youtube olyan minőségben kínálja a videót, mint ahogy feltöltöd 🙂
kösz a tippet, nagyon szuper a honlap, hallom most készítesz újat, hát nagyon sok sikert, de ezt nehéz lesz überelni

Üdv: Lowert

lowert 2008. augusztus 23. - 20:52

Köszi. Amúgy, a WebPillangó szempontjából nem egy új weboldal készül, hanem egy újítás, átalakítás van folyamatban. Remélem a többség kedvelni fogja az új felületet.

Avatar Tupacko
2008. augusztus 23.
21:39

igen, igen, nekem nagyon tetszik az új felület, de ez sem piskóta

lowert 2008. augusztus 23. - 22:35

Ez lassan nem aktuális, mivel már mindenhol a HD a nyerő … pár éve még nem engedte meg a sávszélesség és annak a magas ára. Manapság jobb a helyzet 🙂

Avatar Tupacko
2010. március 19.
21:05