Elindult a WebPillangó

Írta: | 2007. július 08. | kategóriák: Blogolok, Hírek

A Web Pillangót többen is ismerik, mivel több éve szerepet vállal a magyar nyelvű web és photoshop leírások gyűjtésében és közzétételében. Az egyedüli zavaró tény a név lehet, mivel eddig nem Web Pillangó, hanem Tupacko Solutions és TS WebDesign nevek alatt volt.

A névváltás elkerülhetetlen volt, mivel az oldal a photoshopról és webfejlesztéssel kapcsolatos dolgokról szól, nem egy webdesign cég. Az oldalt többen is szerkesztik, így az elnevezés nem lehet a “tulajdonos” becenevének semmiféle variációja, ez okon egy megfelelő nevet kellet találni. A választás azért esett a Web Pillangóra, mert tartalmazza mindazt, amirol az oldalnak szólnia kell. A web szó azt a részét célozza a weboldalnak, amely a websablonokkal és webes dolgokkal foglalkozik, lásd: php, html, css és egyéb webprogramozással és designnal kapcsolatos leírások. A pillangó a photoshop részét képviseli, tükrözve a Photoshop által nyújtotta lehetőségeket szép, kidolgozott és kreatív képek készítésére, azok manipulációjára.

További változások jelentek meg grafikai és tartalmi téren is. Az oldal saját domainra került, nem egy, néha szolgáltatást megtagadó, ingyenes tárhelyen van elhejezve. A grafikai része letisztúltabb lett, bár elképzelhető az is, hogy túlságosan le van egyszerüsítve az eddigi szürke és narancssárga kombinációhoz viszonyítva. Az előny viszont az, hogy könnyebben olvasható, nem zavarja az ember szemét a nem megfelelő kontraszt.

A felhasználóbarátság is elsődleges szempontá vált. Könnyen kezelhető és praktikus gombok, linkek segítenek a navigálásban. Bár az oldalon megszűnt a vendégkönyv, de a WordPressnek hála minden üzenet végén elhelyezheted észrevételeidet. A könnyebb információcserét különféle hírcsatornák segítik. Visszaszorúltak a reklámok is, úgy számilag, mint méretben.

Mégis, a tartalom válogatási szempontok azok, amelyek gyökeres változásokon mentek át. A Web Pillangó filozófiája az, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg(ezúton is megkérlek, amennyiben hibát találsz az oldal tartalmában vagy szerkezetében jelezd azt, a hiba mihamarabbi orvoslása szempontjából).Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresMég nagyon kezdő cipőben jár a blog migrálása, de jól haladok 🙂

Avatar Tupacko
2007. augusztus 18.
12:34

Jó lett az oldal a design szerintem pont jó így nincs túl cicomázva! Csak így tovább!

Piszi 2007. augusztus 30. - 16:25

Köszi! Gondolkodtam egy fehér/lime designon, csak sajnos nem fértem bele az időbe, de majd jövőre. Örülök, hogy ez is tetszik 🙂

Avatar Tupacko
2007. augusztus 30.
22:01

Nekem kimondottan tetszik ez a grafika, jól olvasható, kellemes. 🙂 Sok sikert a bloghoz!

Harder 2007. szeptember 3. - 01:15

Koszonom! Szepnek szep, csak nem teljesen egyedi, mivel a hatterben egy (nagyon) modositott sablon all.

Avatar Tupacko
2007. szeptember 3.
08:32

Nekem nagyon tetszik a design, szeretem ezt a színpárosítást :-). Viszont ha kérhetem, a “Kűldés”-t javítsd már ki “Küldés”-re – ne legyenek már nyelvtani hibák az oldalainkon!

Har_melin 2007. szeptember 4. - 09:28

Köszönöm a figyelmeztetést és a véleményt is. Hamarosan javítani fogom.

Avatar Tupacko
2007. szeptember 4.
10:05