Inspiráció: Szerezz inspirációt a webdesignhoz

Írta: | 2008. október 09. | kategóriák: Blogolok, Design, Photoshop

Azt hiszem, ha webdesignhoz van szükség némi inspirálódásra, akkor a legjobb, ha a témába tartozó kreatív alkotásokat nézegetjük. Bizonáyra már te is belefuttál olyan oldalakba, ahol számtalan igényes és ötletes, szép színvilágban pompázó, letisztultságra (vagy éppen komplikáltságra) hivatott oldalak voltak listázva. Ezek weboldal galériák.

A Brainbridge Studio portfóliója (részlet)

A CSS kert

Azt hiszem az egyik legjobb hely webdesignhoz való inspirálódásra a CSS Zen Garden. Ezen az oldalon az a lényeg, hogy a weboldal szerkezete adott, nem tudod módosítani, csupán CSS segítségével van lehetőséged kifejezni a benned rejlő kreativitást. Úgy is mondhatjuk, hogy az egész rendszer a sablonozásra épül. Érdemes eltölteni egy kis időt az oldalon, mivel nagyon érdekes, megfogó ötletekre tehetsz szert!

Weboldal galériák

Egy másik hely, ahol rengeteg inspirációt szerezhetünk. Az internetet számtalan weboldal galériát találsz különféle témákban, mint: CSS weboldalak, Flash weboldalak, vagy másként kategorizálva: blog design, bemutató oldal, cég, portál vagy éppen portfólió. Egy hely ahol rengeteg összegyüjtött weboldalgaléria linket találsz a Zeniltuo. Ide most nem is másolnék be linkeket, hiszen fölösleges: az előző linken az összes érdemes webgaléria fel van sorolva!

Portfólió oldalak

A harmadik hely, ahol garantáltan egyedi és kreatív ötletekre tehetsz szert. A portfólió oldalakon főként olyan munkákat láthatsz, amelyek jó minőségű és nagy kidolgozottságú projekteket tükröz. Természetesen ehez neves grafikusok oldalait kell, hogy megtekintsd és nem Pista báttya unokájának az iFrames oldalát 🙂 Adok is néhány linket a témából:
http://veerle.duoh.com/
http://www.branded07.com/
http://www.bcandullo.com/
http://www.studio7designs.com/portfolio/
http://www.bainbridgestudios.com/Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresHali Tupacko, jók ezek a cikkek de ah elnézem kevesen kommentelnek:( am msn címet dobhatnál e-mailemre, köszi:)

Péter 2008. október 9. - 16:53

Szia!

Örülök, hogy tetszik az oldal és tartalma. MSNt nem használok és különben sem illik kommentben ilyet kérni. Az impresszum keretén belül tudattam az elérhetőségem.

További jó böngészést 🙂

Avatar Tupacko
2008. október 9.
22:08

Jó kis sorozat, ki sem fogysz az energiából meg a lendületbő! 🙂

Csak így tovább!

Vagassy 2008. október 19. - 09:50

Köszi 🙂 Sajnos az időből ki lehet fogyni, ismét eltelt tíz nap írás nélkül. Azt hiszem holnap fogok írni egy rövid beszámolót, hogy mennyire nehéz Kelet-Európában hozzajutni egy aránylag jó számítógéphez … sok idő.

mégsem írom meg, offtopic 🙂

Avatar Tupacko
2008. október 19.
12:28

Wow, ezek ám az oldalak! Kösz!

Feriman 2009. december 26. - 15:48

Jó még a W3CSites és a Best Web Gallery is.

Weblap.ro 2010. február 14. - 14:24