Inspiráció: Fotógalériák, stockphotos

Írta: | 2008. október 03. | kategóriák: Blogolok, Design, Photoshop

Ahogy azt az előző bejegyzésben is láthattuk, az internet erős tartóoszlopa lehet az ötlettárunknak. Az első állomás a fotógalériákon szerezhető inspirációkról szól. Talán nem is kell túl nagy részletességgel leírni, hogy a fotógalériák miként szolgálnak az inspirálódásunkra. Azért érdemes hasonló helyeket látogatni, mert rengeteg újdonságot, kivitelezett ötletet láthatunk, amit mi is felhasználhatunk az alkotásaink során, csupán még nem jutott eszünkbe.

Jeff Huang és Jerico Santander inspirál
A szerzők: Jeff Huang és Jerico Santander

Egy nagyon jó magyar szolgáltatás a Mommo. Azért kezdtem a Mommoval, mert itt minden megvan, ami az fantáziánk feltúrbózásához kell. Vannak képek, videók és beszélgetések. Amit kifejezetten szeretek, hogy az oldal közepén található egy képverseny, ahol két kép mérkőzik meg egymással. Ezen a helyen általában jobbnál jobb, kreatívabbnál kreatívabb képek jelennek meg.

Nagymennyiségű, ugyanakkor minőségi képeket találhatsz a Flickrön is. Személy szerint az érdekes kategóriát szeretem, ahol szintén nagyon ötletes és a színvilágban pompázó képeket láthatunk. A listából nem hagyhatjuk ki a DeviantArtot sem, ahol a világ minden részéről bővítik a tartalmat az ifjú és idős, amatőr és profi fotósok az alkotásaikkal. A harmadik link egy kissé eltér az előzőektől. Egy pólokkal telepakolt oldalról van szó, aho egyedi pólokat böngészhetünk: http://threadless.com/ Mi sem jobb hely valami igazán egyedi és kihívó találására! Ha képeket nézegetünk, akkor ne feledkezzünk meg az ikonokról sem. A következő oldalakon mindenféle ikonokat találhatsz: http://www.vistaicons.com/, http://www.iconbuffet.com/, http://www.noupe.com/icons/40…. Talán elég is ez a három link, akit érdekel, az rengeteg hasonló oldalt talál az interneten.

További oldalak, ahol rengeteg jó ötletet találsz (természetesen sokkal több hasonló témával rendelkező oldal van, itt csak pár van kiemelve):

http://www.sxc.hu/
http://www.propono.hu/
http://napirajz.hu/
http://ffffound.com/
http://jpgmag.com/
http://thefwa.com/
http://artsdesignblog.com/
http://yaymonday.com/
http://www.brothers-brick.com/
http://a.viary.com/home
http://www.bluevertigo.com.ar/bluevertigo.htm
http://www.desktopography.net/
http://www.newwebpick.com/
http://www.istockphoto.com/design_spotlight.php
http://www.textureking.com/
http://ideas.veer.com/features/wallpaper/2005
http://www.yellowicon.com/stockicon/
http://weburbanist.com/category/7-wonders/
http://www.cpluv.com/Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üres