Inspiráció: A zene is inspirál

Írta: | 2008. október 01. | kategóriák: Blogolok, Design, Photoshop

Amikor inspiráció után kutakodunk, nem ragadhatunk le csupán a vizuális dolgoknál, mint például a tipográfiával való szemezésnél. A látáson túl is van inspirációs lehetőség. A zene egy olyan kulcs, ami a legtöbb lelki problémánkra (a fantáziahiány is többnyire ennek tudható be) megoldást jelenthet. Ha például idegesek vagyunk, többnyire kétfele hajlunk: vagy valami ütős rockra vágyunk és legszívesebben szétzúznánk valamit, vagy valami csendes, nyugodt, lágy muzsikát szeretnénk, ha a fülünkbe mászna.
Ez tökéletesen rendben is van. Az ötlethiányra is megfelel mindkét stílus. Meghallgathatunk egy régi Beatles slágert, elmeditálhatunk egy kortárs chillout számon, de akár egy Scott Joplin jazz zongoradarabot is megunkba szívhatunk. Ezt csakis az aktuális ízlésvilágunk határozza meg, de a segítség garantált.

Inspiráció

Forrás: http://www.flickr.com/photos/84439231@N00/537282950

Ha változásra van szükségünk, valami újat szereténk hallani, ami felpörgeti a képzeletvilágunk, akkor látogassunk olyan zeneoldalakat, ahol a zene a felhasználók által van feltéve és esetleg ők is a szerzők. Ezt a módszert használva újabbnál újabb, kreativitásban határt nem ismerő inspirációforrásokra találhatunk. Egy ilyen oldal a http://www.kvraudio.com/music.php, amelyet a MűhelyTitkok oldallécében találtam. Köszönöm 🙂Értékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresEbben van valami!
Nekem pl. sokkal jobban megy a szerkesztés ha jó muzsikát hallgatok 🙂

P3rgair 2008. október 1. - 16:46

Persze, hogy van benne “valami”, azért írtam le 🙂 Holnap jön a folytatás!

Avatar Tupacko
2008. október 1.
21:01

Érdekes és jó zenék vannak azon a weboldalon, amit linkeltél a leírásban :). Letöltöttem jópárat és azt kell mondanom, hogy jól csillapítják a dühöt ezek a zenék :).

Egyébként én a Disco zenékhez vagyok szokva, de ezeket szívesebben hallgatom, legalábbis így első nekifutásra.

TrE 2008. október 5. - 21:45

Nem az én érdemem a link, ahogy azt írtam, véletlen akadtam rá 🙂

Avatar Tupacko
2008. október 6.
07:36