Behavazás Photoshoppal

Írta: | 2007. december 01. | kategóriák: Blogolok, Design, Speciális effektek

Ahogyan azt a fórumban beígértem, téli témába vágó leírások következnek. Kezdésnek egy behavazott effektet mutatok be, amit sokfelé újrahasznosíthatsz: weboldalad téli designra váltásánál, behavazott fejlécnek, képeslapnak, stb. Szükséged lesz néhány grunge stílusú ecsetre is, rengeteg van az interneten. Ha nem találsz, az sem gond, alap ecsetekkel is el lehet készíteni. Jó szórakozást!
Fehérre színezett felső részAz első lépés, mint máskor is, az új dokumentum létrehozása, bár ez esteben nem számít a háttérszín. Válassz két világoskék színt előtér és háttérszínnek (foreground, background), majd egy vertikális színátmenettel töltsd ki az alap réteget. Ha készen vagy, válaszd a fehért, mint előtérszín és keress egy puha ecsetet. Hozz létre egy új réteget és színezd ki a képed felső részét. Ezt követően válassz egy szétzúzott ecsetet és egy új rétegen próbáld felrojtozni a havat.

Ezt követően hasonló, tört, ecsetekkel próbáld neked megfelelőre formázni a hó lelógó részeit. Ha befejezted a fehérítést, akkor egy új rétegen, készíts egy szétszórt fekete mintát, ugyancsak egy karcos ecsettel. A fekete réteg áttetszőségét állítsd egy alacsony értékre, hogy csak egy kevés árnyékot/piszkosságot adjon a hónak.
A kész hó
Miután készen vagy, jelöld ki az összes réteget (ami a hóhoz tartozik) és olvaszd össze őket: Ctrl+E, vagy jobb klikk a kijelölt rétegeken és Merge Layers. Ezt követően válaszd a Layer/Layer Style/Drop Shadow effektet és adj egy gyenge árnyékot a hónak. Így sokkal jobb hatást érsz el. Az árnyék legyen merőlegesen lefele irányuló.
Végső behavazott szöveg
Ha nem a tetejét akarod behavazni valaminek, hanem az alsó részre akarsz hót, hogy abba helyezzél dolgokat, akkor azt is a leírt módon teheted. A különbség mindössze annyi, hogy nem kell árnyékot tegyél, illetve, hogy a kép aljára festesz az ecsetekkel.
Az alsó rész is havasÉrtékeld a bejegyzést!

Loading ... Loading ...

A bejegyzésre érkező kommenteket elérheted RSS 2.0 formájában vagy emailben is:

A bejegyzéshez tartozó trackback cím, illetve a permalink.

A megjegyzéseket kérlek, tedd fel érthető és illendő módon, ne fikázz le másokat, mert nem tudnak valamit, amit te már igen. A kommentár lehetőleg függjön a bejegyzéshez :)

kötelező
kötelező, titok marad
ha nincs, maradjon üresKöszi a leírást, ez most jól jött. Ki is próbálom 😀

schumika 2007. december 3. - 15:47

Egészségedre váljon 🙂 Örülök, ha segíthetek.

Avatar Tupacko
2007. december 4.
01:31